10 Haziran 2000 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 KENT HABERLERİ
 SAĞLIK
 ÇEVRE
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Çakıcı'ya kötü haber

İSTANBUL Anka


       Yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Alaaddin Çakıcı'ya, cezaevindeki "huzurunu" kaçıran bel fıtığı konusunda, bir kötü haber daha geldi.
       Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Eser Cemil Alptekin, bel fıtığı operasyonlarının taşıdığı riske dikkat çekti. Tüm dünyada bel fıtığı ameliyatlarının 15 yılda yüzde 46'dan yüzde 3'e düştüğünü belirten Dr. Alptekin, "Bilimsel tedavi yerine ameliyat büyük risk getiriyor. ABD'de bu cerrahi müdahaleyi yaptırmak neredeyse imkansız" dedi.

Nasıl korunulur?

       Dr. Alptekin, bel fıtığının oluşma nedenlerini ve korunma yöntemlerini de şöyle sıraladı:
       "Stres adalelerdeki spazmı arttırır, vücudun bağışıklık sistemini etkiler. Bu nedenle stresten uzak bir yaşam, bel fıtığına yakalanmamak için önemlidir. Sigara kullanımı ve kilolu olmak, bel fıtığı için risktir. Hastanın ağır olmamak şartıyla, özellikle bel ve karın kaslarını güçlendirecek düzenli egzersiz yapması gerekir. Zorlanılacak bir ağırlığı kaldırmamak gerekir."


© 2000 Milliyet