19 Haziran 2000 Pazartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
   SERBEST PİYASA
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Napster’a usta avukat

       On milyonu aşkın internet kullanıcısının MP3 indirdiği, popüler internet müzik sitesi Napster, müzik endüstrisi ile girişeceği yasal mücadele için, Amerika’nın en ünlü anti - tekel dava avukatı David Boies ile anlaştı.
       1970’lerdeki tekel davasında IBM’i başarı ile savunarak büyük şöhret yapan Boies, Microsoft aleyhine açılan anti tekel davasında da ABD hükümetinin yıldız avukatı olmuştu. Napster firması hakkında geçtiğimiz Aralık ayında telif hakları yasasını ihlalden dava açılmış, müzik şirketleri, sistemin internet üzerinden cd satışlarını düşürecek kadar çok müzik kaydı sunduğunu söylemişlerdi.
       Boies, sistemin kullanıcılarının internet ortamında yaptıklarından sorumlu tutulamayacaklarını ve bu davanın online medya ve kullanıcı mahremiyeti açısından çok önemli sonuçları olacağını ifade etti.

© 2000 Milliyet