24 Haziran 2000 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
   SERBEST PİYASA
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Enerji sözleşmelerine özel hukuk imkanı

MİLLİYET Ankara


       Bakanlar Kurulu Yap - İşlet - Devret’le (YİD) yapılan santraller ile işletme hakkı devirleri sözleşmelerine özel hukuk imkanı verilmesi için düzenleme yapılmasını benimsedi. Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, bu çerçevedeki 12 sözleşmeyi gerekli değişiklikleri yaparak önümüzdeki Bakanlar Kurulu’na sunacak.
       Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında dört saat süreyle toplanan Bakanlar Kurulu, YİD ve işletme hakkı devri sözleşmelerinin özel hukuka tabi olunması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını kararlaştırdı.
       Toplantı sonrasında açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Tunca Toskay, YİD ve işletme hakkı devri sözleşmelerine ilave edilecek hükümlerin tek tek değerlendirildiğini belirterek, “Bu doğrultudaki 12 sözleşme birçok açıdan değerlendirilip ve gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra Enerji Bakanı Ersümer tarafından haftaya Bakanlar Kurulu’na sunulacak" dedi.

© 2000 Milliyet