1 Temmuz 2000 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Yerli Brooke Shields

‘Dar Alanda Kısa Paslaşmalar’ filminde rol alan Şahnaz Çakıralp, Hollywood'un ünlü yıldızına benzerliğiyle dikkat çekiyor...

BİRSEN ALTUNTAŞ


mag02.jpg        Son yılların yükselen değeri futbol, bir sinema filmine konu oldu. Altın Portakal ödüllü yönetmen Serdar Akar'ın çektiği "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" isimli filmde Müjde Ar, Şavaş Dinçel, Ercan Can ve şarkıcı Rafet El Roman'ın yanı sıra genç yeteneklerden Şahnaz Çakıralp Bursa'da kamera karşısına geçti. Genç oyuncu Çakıralp'ın Hollywood yıldızı aktrist Brooke Shields'e benzerliği dikkat çekti.
       Savaş Dinçel'in teknik direktörü, Müjde Ar'ın Dinçel'e aşık olan bir kadını canlandırdığı filmde Çakıralp, Esnafspor'un futbolcusu Rafet El Roman'a aşık bir genç kızı oynuyor.
       Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü mezunu olan Çakıralp, okula devam ederken Avusturyalı yapımcılar tarafından keşfedildiğini belirterek şöyle konuştu:
       "Avusturya'nın en ünlü oyuncusu Karl Marcovich'le 'Strasse Nach İstanbul' filminde, ardından yine Avusturya'da 'Yarasa Opereti'nde oynadım. Şehir Tiyatroları ve yerli dizileri, Rus devrimcisi Troçki'nin hayatını anlatan Sürgün adlı dramatik belgesel izledi. Şimdi dev oyuncularla ilk yerli filmime başlıyorum. Çok heyecanlıyım."

       Futbolcular geçidi
       Mahallesindeki kızlardan farklı yaşayan Nurten isimli kızı canlandıracağını belirten Çakıralp, filmin sonunda Rafet El Roman'la evleneceğini söyledi.
       Gerçek öykülerden yola çıkılarak tasarlanan, futbola gönül vermiş isimsiz kahramanların öykülerinin anlatılacağı Dar Alanda Kısa Paslaşmalar'da Aykut, Oğuz, Metin, Rıdvan gibi Türk futboluna damgasını vuran isimlerden oluşan 12 ünlü futbolcumuz da rol alacak.
       Amatör ligde maç yapan Esnafspor'un profesyonel lige çıkışını konu alan film için uzun süre Galatasaray'da top koşturan Hagi'ye teklif götürdüklerini belirten yapım şirketinin sahibi Üstün Karabol, şunları söyledi:
       "Aylardır titizlikle proje için çalışıyoruz. Ünlü futbolcular, bizim takımın karşısında maç yapacak. Bu sahne için futbolculara teklif götürdük. Zamanları uygun olan futbolcular, teklifimize sıcak baktı. Hagi de bu isimlerden biriydi ama zamanlama problemi oldu."
       Çekimleri 19 Haziran'da Bursa'da başlayan filmin kendisi için bir sürpriz olduğunu söyleyen Müjde Ar ise "Senaryo çok iyi yazılmış, çok güzel bir filmin ortaya çıkacağını tahmin ediyorum" dedi. Sesli çekilen ve bin kişiye yakın figüranın rol alacağı filmin altı haftada tamamlanması planlanıyor.



© 2000 Milliyet