23 Temmuz 2000 Pazar 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 SERBEST PİYASA
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 PAZAR SOHBETİ
 MİLLİYET 50. YIL
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Hindistanla havada çakıştık

THY'yi de almak isteyen Swissair'in talip olduğu Hindistan Havayolları ihalesine sendika da giriyor. ABD bankaları da sendikayı finanse etmeye hazırlanıyor


eko05.jpg        Özelleştirme kapsamına aldığı Hindistan Havayolları'nın yüzde 60'ını satışa çıkaran Hindistan Hükümeti'nin karışısına Pilotlar Sendikası çıktı. Başta THY'nin özelleştirilmesiyle de ilgilenen Swissair olmak üzere Air France ve Virgin Atlantic'in ilgi gösterdiği şirketin yabancıların eline geçmesini önlemek isteyen Pilotlar Sendikası, hükümetin Hindistan Havayolları'nı satmak için açtığı ihaleye katılacağını açıkladı. Financial Times gazetesinin haberine göre ABD'nin başlıca finans kuruluşları Citibank ve Bank of America sendikanın teklifini finanse etmek için görüşmeler yapıyor. Hint hükümeti şirketin yüzde 60'ının satışa çıkarılmasına rağmen sadece yüzde 26'sının yabancılar tarafından alınmasına izin veriyor. Ancak, şirketin yönetimimin de yabancılara verilmesi bekleniyor.

Rotaları ilgi çekti

       Hindistan Havayolları'nın son beş yılda yaklaşık 2 milyar dolar tutarında kayıp vermesine rağmen yabancı havayolları tarafından alınmak istemesinin nedeni olarak sahip olduğu uçuş rotaları gösterildi. Karşılıklı anlaşmalar yoluyla 96 uluslararası noktaya uçuş hakkı bulunan Hindistan Havayolları, bu rotaların 19'unu kullanıyor ve diğerlerini kiralıyor. Pilotlar Sendikası ise bu rotaların kullanım hakkını ele geçiren yabancı havayollarının Hindistan Havayolları'na ait uçakları devere dışı bırakmasından çekiniyor. Pilotlar Sendikası Genel Sekreteri R. K. Singh, şirketi almaları halinde piyasanın en iyi yöneticilerini transfer edeceklerini ve şirketi hükümetin içine soktuğu karmaşadan kurtaracaklarını söyledi. Havacılık sektörü analistleri ise Pilotlar Sendikası'nın ihaleye katılmasını ciddiye almadı. Analistler, şirketin sendikaya satılmaması için hükümet tarafından önlem alınacağını belirtti. Hindistan, bu yıl başlattığı özelleştirme porgramından yıl sonuna kadar 2.2 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefledi.

© 2000 Milliyet