|
|
Defne'den kadınlara çağrı Rahim kanseri teşhisi konan ve dün ameliyat için ABD'ye uçan Defne Samyeli: Jinekolojik testlerinizi aksatmadan yaptırın
SİNAN TOROS İstanbul
Kanal D Ana Haber Bülteni'ni sunmak üzere hafta içi her gün ekrana gelen sunucu ve haber editörü Defne Samyeli, yayılma riski bulunan rahim bölgesindeki kanserli parçanın temizlenmesi için dün uçakla ABD'ye gitti. Eşi Eren Talu, kızı Deren ve annesi Sendegül Samyeli ile birlikte THY'nin TK 1491 sefer sayılı uçağıyla New York'a giden Samyeli, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda kendisini son derece rahat ve güçlü hissettiğini söyledi. Samyeli, bütün kadınlara, jinekolojik testlerini aksatmadan yaptırmalarını önerdi.
Samyeli'yi ABD'ye kayınvalidesi Betül Talu, kayınpaderi Erdem Talu kardeşi Sühan Samyeli ve çalışma arkadaşları uğurladı.
Hastalığıyla ilgili ilk bulguların yaklaşık iki ay kadar önce söylendiğini belirten Samyeli, şunları anlattı:
"Bütün doktorları yılda bir ya da iki kez yaptırılması gerektiğini söyledikleri 'smear testi' sonucunda erken tanı olanağını yakaladık. Biyopsi yapılması gerekiyordu. ABD'de biyopsi örneklerinin alınmasından sonra İstanbul'a dönüp beklemeye başladık. Üç hafta sonra bana ulaşan sonuçta bozuk hücrelerin bulunduğu bölgenin ameliyatla temizlenmesi gerektiği yazılıydı. Doktorla bağlantı kurup ameliyat için tarih belirledik."
"Ben yine şanslıyım"
New York Hospital'da ameliyat edilecek olan Samyeli ameliyat sonrası yaraların iyileşmesi için bir süre ABD'de kalması gerektiğini de vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Ameliyattan sonra işimin başına dönmek isterdim ama operasyon sonrası kanama riskini göz önünde bulunduran doktorlar uçağa binmememi istediler. Kendimi rahat ve güçlü hissediyorum. Hastalığımı elbette önemsiyorum. Çünkü önemsenmeyecek bir şey değil. Bundan çok daha kötüsü olabilirdi. Yakın tanıdıklarımın, arkadaşlarımın başına daha kötülerinin geldiğine tanık oldum. Kendimi şanslı sayıyorum. Bunun için her gün şükrediyorum. Hastalığımın üstesinden geleceğime inanıyorum" dedi.
|
|