11 Ağustos 2000 Cuma 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 PAZAR SOHBETİ
 MİLLİYET 50. YIL
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Sergen söz verdi

Bulak, yıldız futbolcuya güvendiğini söyledi, “Yoksa kendisi kaybeder" dedi

ERGUN ATA


ats.jpg        Göreve geldiği 2 Ocak 2000’den bu güne söylemleri ile uygulamalarının büyük çoğunluğu nedeniyle zaman zaman sert eleştirilerin hedef tahtası oldu.
       Bu eleştirileri yanıtlarken de, kendini savunurken de yeni tartışmalara yol açtı. K.Konyaspor’dan gelişi, Hami konusu, transferlerde gerçekleşen ve çelişen söylemleri, basın yasağı ve Sergen’in transferi konusunda sözü Bordo - Mavili ekibin genç hocası Giray Bulak’a bırakıyoruz.
       - “Şenol Güneş’le birlikte çalıştık. Onun isteğiyle Sakaryaspor’da göreve devam ettim. Şu anda kendisiyle milli takım teknik direktörü olarak da uyumlu bir çalışma içindeyiz. Ona ihanetim söz konusu değil."
       - “Hami konusunda geri adım atmadım. O günkü şartlarda öyle gerekiyordu. Şu anki temposundan çok memnunum. O benim sahadaki elim - kolum. Türkiye’de en çok takdir ettiğim futbolculardan biri. Sakaryaspor maçında kendi isteğiyle libero oynadı. Frikiklerini engellemem söz konusu değil. İnsan kendi silahını imha eder mi ? İddialara gülüp, geçiyorum."
       - “Transfer çalışmalarında rakiplerinizi yanıltmak için farklı bilgiler verebilirsiniz. Biz de zaman zaman böyle yaptık. Bunu çelişki olarak sunmak yanlış. Transferi bitirdik dedik, ama gizlice çalışmalar yaptık. Hala da öyle."

       “İddialar komik"
       - “Trabzonlu futbolculara cephe aldığım iddiaları komik. Takıma katkı sağlamak söz konusuysa Fatih, Selahattin, Hüseyin gibi her futbolcuyu takasta kullanabilirim. Hislerim iş anlayışımın önüne geçmez. Oyuncunun Trabzonlu’su, Erzurumlu’su, Yugoslav’ı olmaz. Takıma katkı sağlayıp, sağlamadığına bakarım."
       - “Almanya kampındaki yemekle ilgili çıkan haber ve değerlendirmelere çok üzüldüm. Basına yasak koymadım, sadece futbolcularımla görüşülmesini izne bağladım. Antrenman sahalarında gerekli düzenlemeler yapıldı. Sorun kalmadı. Foto muhabiri ve kameramanların çalışma koşullarına kolaylık sağlamalıyız. Aynı anlayışı onlardan da bekliyorum."

       “İki takviye daha"
       - “Sergen konusundaki açıklamalarımda çelişki yok. En iyi transferi kulüp için en ekonomik koşullarda yapmalıyız. Ben hem Trabzonlu, hem Trabzonsporlu’yum. Hem de bu takımın teknik direktörüyüm. Bu nedenle kulübün menfaatlerini taraftarlardan üç kat daha fazla düşünmeliyim. Sergen söz verdi. Kendisine güveniyorum. Maç başı ücret için anlaştık. Sözünü tutmazsa, kendisi kaybeder."
       - “Her teknik adam gibi beklentilerim var. Öncelikli olarak şampiyon bir takımın teknik direktörü olmak, ya da Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Bunlar olmazsa mutlaka Avrupa kupalarında mücadele vermek. En az iki takviye daha yapacağız. Bu katılımı sağlarsak ideal kadroyu oluşturmuş oluruz. Transfer hakkımızı ocak ayına kadar kullanırız."

       Kıran kırana idman
       TRABZONSPOR, deplasmandaki Erzurumspor maçının hazırlıklarını dün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Lange salonda, Osman da takımdan ayrı çalışırken, idmanda Murat ile çarpışan Milosevski sakatlık geçirdi. Makedon kaleci çalışmayı yarıda bıraktı. Jarko’nun tekmesi nedeniyle Hami de bir süre tedavi görmek zorunda kaldı. Lange ve Milosevski’nin Erzurum maçında forma giyecekleri açıklandı. Bordo - Mavili ekip bugün Erzurum’a geçecek.

© 2000 Milliyet