|
|
Asil Nadir mudilerle anlaştı
Kıbrıs Endüstri Bankası mudileri, bankanın sahibi Asil Nadir’in hükümete sunduğu öneriye olumlu yanıt vererek “fedakârlığa hazırız" dediler.
Önceki gün mudilerle yapılan toplantıda, taraflar bankanın
1 Eylül’den itibaren tüm bankacılık faaliyetlerine başlamasını öngören programını onayladı.
Mudilerle anlaşma yapıldığı haberini sahibi olduğu Kıbrıs Gazetesi’nden duyuran Nadir ise gazeteye şu açıklamayı yaptı: “Ana hedefimiz, en kısa süre içersinde hükümetle de gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra, mudilerimizle oluşturulacak ortak yönetimle, bankamızı yeniden ülke ekonomisine katkı yapan bir kuruluş haline getirmektir."
Yüzdürme planı
Nadir’in bankayı yüzdürme planı ise şöyle: Kıbrıs Gazetesi’nin mülkiyeti bankaya devredilecek. Bunun yanında likitide durumunu güçlendirmek için bankaya 20 Şubat 2001’de 10 milyon dolar nakit para aktarılacak. 8 Kasım’dan itibaren de küçük mevduat sahiplerine yaklaşık bir milyar liraya kadar olan mevduatlarının tümü ödenecek. Oluşturulacak yeni Endüstri Bankası’nın yönetim kurulunda mudilerin temsiline olanak sağlanacak. 8 Mayıs 2000 tarihinden bugüne kadar tahakkuk etmiş faizler ana paraya eklenecek ve faiz ödemeleri eylül ayında başlayacak. Faiz ödemeleri aylık olarak düzenli devam edecek. Buna karşılık eylülden itibaren tüm mevduatlar sterline çevrilecek ve altı ay süresince bankada duracak. Mudiler paralarını talep etmeleri halinde ancak mart başında alabilecek.
|
|
|