|
|
Suçladı ve gitti Hakan Şükür, şampiyonluk primini vermeyen G.Saray yönetimini eleştirdi, "Hakkımı istiyorum" dedi
ERHAN TELLİ
Galatasaray'ın Inter'e transfer olan eski golcüsü Hakan Şükür dün eşi ve kızıyla birlikte Milano'ya giderken havaalanında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Hakan, eski takım arkadaşlarına dağıtılan UEFA Kupası primlerinin kendisine ödenmeyişine büyük tepki göstererek, "Hakkımı istiyorum. O kupanın önemi çok büyük. Ben de takım arkadaşlarımım gibi ter döktüm" ifadesini kullandı.
Hakan, hakettiği primi alamamasından ötürü üzgün olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Inter'e giderken açıktan para aldığımı iddia ediyorlar. Ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. İsteseydim 10 milyon dolar alırdım. Ama yapmadım. Onların bunlara karışma hakkı yok. Eğer söyledikleri gibi iyi yöneticilerse tahmin ettikleri gibi 18 - 22 milyon dolar arasında bonservis ücretini kulübün kasasına alırlar."
Söz savunmada
Galatasaray Kulübü Asbaşkanı Ali Dürüst ise Hakan'ın suçlamalarına cevap vererek, "Haksızlık yapan yok" dedi.
Dürüst, şunları söyledi:
"Geçen sene onlarca reklam filminde oynadı. Galatasaraylı bir futbolcu reklam filminde oynadığı zaman kulübün belirlediği şartlara göre davranır ve o firma kulübe de belli bir ödeme yapar. Okan ve Emre bunu yaptılar ve oynadıkları reklam filminin ardından beşer bin dolar kulübe getirdiler. Hakan ise bunu yapmadı. Kapanmamış hesapları var. Biz onun sadece 260 bin dolarlık alacağını dondurduk. O bu ödemeleri yapsın, biz de parasını verelim."
Hagi'den, Lucescu'ya destek
Galatasaray'ın Rumen yıldızı Hagi, vatandaşı Lucescu'ya destek vererek, "O akıllı ve tecrübeli bir hoca" dedi.
Hagi, Rumen hocanın 32 yıldır bu işi yaptığını da hatırlattı, "Galatasaray iyi yolda, kimse merak etmesin. Onu neden eleştiriyorlar anlamıyorum. Deplasmanda bir maça çıktık ve kazandık. Yüzü çok gülüyor diye ona disiplinsiz mi diyorlar. Problem nerede bana söyleyin" dedi. Sarı - Kırmızılı futbolcu "Beşinci şampiyonluğu kazanmamızı istemeyenler var" diyerek kendisinin de Lucescu'ya karışmadığını söyledi ve şöyle devam etti:
"Bu takımda görevim sadece futbol oynamak. İşimi yapıyorum. Biz geçen seneki sistemle oynuyoruz. Hoca değişti, ama sistem değişmedi. Sadece onun kendine özgü bazı ufak tefek değişiklikleri var. Takımın yüzde doksanı aynı. Önemli olan içerdeki futbolcuların kafası ve mantalitesi."
Lucescu da Florya'daki basın toplantısında ise Real Madrid ile oynayacakları Süper Kupa maçına değindi. Rumen hoca, bu karşılaşmanın Galatasaray'ın prestijini artıracağını, Real'in gücünün kendilerini korkutmadığını da ekledi.
Lucescu, takımda sorun bulunmadığını da ifade etti, "İki resmi maç oynadık. İkisini de kazandık. Takımım için disiplinsiz diyorlar. Burada çok iyi bir disiplin var, ama kimse farkında değil. Oyunu eleştiriyorlar ama, biz iyi oynuyoruz ve iyi yoldayız. Presten vazgeçmeliyiz" dedi.
|
|
|