|
|
Trabzon'un gözü FIFA'da Kalitvintsev, Rada ve Vugrinec için yapılan başvurudan ses çıkmadı
Trabzonspor'dan sorunlu ayrılan Ukraynalı Kalitvintsev, Çek Rada ve Hırvat Vugrinec için FIFA'ya yapılan başvurudan henüz bir ses çıkmadı. Başkan Mehmet Ali Yılmaz'ın, İsviçre'den uzman bir avukatı da görevlendirmesine karşın, geçen 1.5 aylık sürede tazminatlar için hiçbir olumlu gelişme olmadı.
İki yıl önce karşılıklı olarak anlaşılıp, yollar ayrılan Karel Rada'nın bir başka kulübe gitmesi halinde 1 milyon 200 bin mark ödemesi gerekiyordu. Bu futbolcu Sparta Prag'a gitmesine rağmen para ödemedi. Yuri Kalitvintsev de geçen sezon izinli olarak ülkesine gitmiş ve geri dönmemişti. Ukraynalı oyuncu CSKA Kiev'le anlaşırken, 2 milyon dolar bonservis bedeli ödenmedi. Üç sezon Trabzonspor formasını giyen ve toplam 7.5 milyon marka mal olan Davori Vugrinec ise bu transfer mevsiminde, kulüple hiç masaya oturmadan İtalya'nın Lecce takımına gitti. Yönetim milli takımda da forma giyen Hırvat futbolcudan en az 6 milyon mark gelir bekliyordu. Ancak İtalyan kulübü, Trabzonspor'la görüşmek yerine, bonservis bedelini belirlemesi için FIFA'ya gitti.
"Hakkımızı yedirmeyiz"
Başkan Mehmet Ali Yılmaz, üç futbolcu hakkında FIFA'nın vereceği kararı sabırsızlıkla beklediklerini belirtip, "Şikayetlerimizde sonuna kadar haklıyız. FIFA'nın bu davaları bir an önce çözmesini bekliyoruz. Hakkımızın yenmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
8 oyuncu beklemede
TRABZONSPOR'da, Oliviera, Okan Özke, Mehmet İpek, Tansel, Seyit Cem, Mustafa Özmen, Okan Çebi, Yusuf Tokaç henüz kendilerine kulüp bulamadılar. Okan, Seyit Cem, Mustafa Özmen, Oliviera ve Tansel tesislerde yardımcı antrenör Lemi Çelik tarafından çalıştırılırken, diğer futbolcular kulüp arıyor. Bu futbolcuların alacaklarının tahsili için federasyona başvurmayı planladığı da öğrenildi. Öte yandan Avusturya Milli Takımı'na çağrılan 22 yaşındaki gurbetçi Muhammet Akagündüz takibe alındı.
|
|
|