|
|
Fazilet, 'Ver 312'yi al KHK'yı diyecek
ANKARA Milliyet
FP, eski RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan hakkındaki bir yıllık hapis cezasının infazının dört ay ertelenmesinin ardından, yeniden TCK 312. madde değişikliği için iktidar partileriyle pazarlık arayışına girdi.
İktidar ortaklarıyla görüşmesi için, yenilikçilerin önde gelen isimlerinden Grup Başkanvekili Bülent Arınç'ı görevlendiren Genel Başkan Recai Kutan'ın liderler turuna hazırlandığı, ayrıca gelecek hafta sonu çıkacağı Avrupa turunda, söz konusu değişiklik için Türkiye'ye baskı yapılmasını isteyeceği belirtildi.
Önümüzdeki günlerde, öncelikle DSP ve ANAP kurmaylarıyla görüşmeyi planlayan FP yönetiminin, "Siz 312. maddeyi halledin, biz de istediğiniz bazı yasalara destek olalım" önerisiyle şu görüşleri ileteceği dile getirildi:
"ANAP ve DSP'de MHP sıkıntısı var. ANAP, AB'ye girmek için her yolu denemeye kararlı gözüküyor. AB'ye girmek için yapılacak tüm demokratik değişikliklere destek olabileceğimiz vurgulanabilir. Özellikle idamın kaldırılmasına da, 312. madde karşılığı sıcak bakabiliriz. Ayrıca hükümetin KHK ile yapamadığı memurlarla ilgili düzenleme için de FP'ye ihtiyacı var. Onun üzerinde de oynamalar ve net tarifler yapıldığı takdirde yardımcı olabiliriz."
|
|