|
|
Uyanık olmalıyız Doğan Koloğlu
Sayın, Faruk Süren! Siz Profesör Domaniç ile anlaştık diyorsunuz, buna cevaben Profesör, 33 maddelik uyuşmazlık listesi çıkarıyor "Hepsi birbirinden daha ağır ve ticarette bile kabul edilemeyecek maddeler." Tek taraflı olarak yabancılara "evet" diyorsunuz. Siz, nasıl olur da kendi yorumunuzla, yazılı mütabakat olmadan şartlanıp, anlaşmayı AIG ile imzalarsınız. Bakın, onay çıkmadı. Bu bile sorumsuzluk. Aynı hatayı kendinizin kongredeki itirazıyla "logoda" yaptığınızı açıkladınız ve yine kongrede İnan Kıraç'a seslenerek, "sıkıysa logoyu vermesin" dediniz. Bir de imzanızdan dolayı genel kuruldan özür dilediniz. Ayrıca divanda hukuka aykırı bir tutumunuzu itiraf ederek, Galatasaray için firmalarınızda risklere girdiğinizi anlatmak istediniz, duygu sömürüsü yaptınız. Galatasaraylı cin gibidir. Sizin, Kıraç'ın seçim desteğini almak için "logo anlaşmasını kongreden habersiz imzaladığınızı bilmiyor muyuz" İşte bu kez sonradan öğrenip de "pişmanlık duymak" yerine, size karşı çıkanlar "peşinen çorbayı üfleyerek içiyor" haksızlar mı?
Ayrıca sizin bize veremeyeceğiniz bilgileri de araştırıyoruz. Financial Times'a göre AIG'in şu an aile içinde istifa bunalımları yaşanıyor. En ilginç yorum, "Bu kriz atlatılmasa bile bugünkü kazançları 5 veya 10 yıl daha sürer" deniyor. Galatasaraylıların bu haberleri de öğrenme hakları var.
Uyanık olmalıyız. Ayrıca, Domaniç'e bir teşekkür borcumuz daha var. Le Monde gazetesinin, 3 Ekim 2000 tarihli nüshasında "ABD bankaları, hiç beklenmedik riskleri gittikçe daha fazla üstleniyor" diye atılan bir manşet var. Faruk Süren, bu gerçekleri oy verenlere ek bilgi olarak niye aktarmıyor? "Oldu, bittiye getirip, imza atmak istiyor" offshore bankaların "kapkaçlarına", ABD'deki ticari firmaların, AIG firması gibi kendilerine süper garantiye alan hukuki tedbirlerine gözü kapalı "evet" dememiz isteniyor. Sayın Domaniç'in 33 maddelik direnmesiyle saldırgan hukuki şartlar durduruldu. Mali şartlar da Doğan Holding'in ABD'lilerden şartsız 5 milyon dolar daha fazla vermesiyle değişmelidir. Holding, "ABD'lilerden 5 milyon dolar fazla verilmesine razı olmayanlar herhalde bu farkı kendileri üstlenecek" çıkışını yaptı. Yetkililer hem AIG'in geleceğe dönük aile içi tartışmalarını hem de Cayman Adaları'ndaki offshore bankaların durumunu biliyor. Ayrıca Fransa'daki, "Monaco ve para aklama" kitabının içeriğini bile bile bu farkı sırf Galatasaray'ın Türk kültüründeki yerini "daha iyi temsil etmesi" için veriyorlar. Artık, Galatasaray, Dünya'nın ikinci büyük kulübü olmasının verdiği meyvaları toplamalıdır.
|
|
|