|
|
Çakıcı: Geniş bir aileyiz
NESLİHAN CUYAR İstanbul
Karagümrük Spor Lokali'ne silahlı saldırıda bulunarak 15 kişiyi öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla yargıç karşısına çıkan Alaattin Çakıcı, cezaevinde cep telefonu ile görüşmeler yaptığını itiraf etti. Çakıcı, Kartal Cezaevi'nde kendisine ait olmayan bir cep telefonunun ortada dolaştığını ve ailesiyle konuştuğunu söyledi.
İstanbul 1 No'lu DGM'de görülmeye başlanan davaya 385 yıla kadar hapis cezası istenen Çakıcı, Muradi Güler, Cihan Çakıcı, Yakup Çakıcı ve Mehmet Ali Okur ile tutuksuz sanıklar Rahim Kara ile Berkan Çakır katıldı.
Çakıcı savunmasına, "Fransa'dan iade edildikten sonra Kartal Cezaevi'ne 100 kişilik yer boşaltılarak konuldum. Yalnız olarak kalıyorum, dışarısı ile irtibatım yok" sözleriyle başladı.
Silahlı saldırı olayıyla bir ilgisinin olmadığını iddia eden Çakıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karagümrük çetesi diye bilinen grubun liderini uzun yıllardan beri gıyaben tanırım ama hiç yüz yüze gelmedim. Aynı cezaevinde kaldığımız günlerde basında çıkan yazılar nedeniyle aramızda kırgınlık oldu. Şahsıma ve aileme sürekli ağır tahriklerde bulundular. Geniş bir aile olduğumuz için yakınlarımın ne yaptığını bilmem mümkün değil. Cihan'ın bu olaya karıştığını da yeni öğrendim. Davaya konu olan tüm gelişmeler benim bilgim ve kontrolüm dışında olmuştur."
Tüm sanıkların çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak ve yardım suçlamasını reddettiği duruşmada, Çakıcı'nın yeğeni Cihan suçlamaları üzerine aldı. Cihan Çakıcı olay günü arkadaşlarını ziyaret etmek için gittiği Fatih'te Karagümrüklü gençlerle karşılaştığını ve ellerinde Çakıcı aleyhine yazılar bulunan pankartlar taşıdığını öne sürerek şöyle konuştu:
"İki arkadaşımla birlikteydim, yaptıklarının ayıp oluduğunu söyledik. Üzerimize doğru gelince kendimizi hemen yakındaki lokalin içine attık. Silahımı çekip havaya bir el uyarı ateşi açtım. Lokalin içindekiler ellerini beline götürünce 16 adet mermiyi içeride bulunanların ayaklarına ve bacaklarına boşalttım. Yanımda Ömer ve Okan da vardı. Amacımız öldürmek olsaydı, ayaklarına ateş etmezdik."
Çakıcı'nın avukatlarından Şevket Küçük de olayın sadece yaralama olduğunu belirterek, "Müvekkilimin Fransa'dan iadeye konu olan 'çete' davasından tahliyesi gündeme geldiği için bu olay monte edildi. Olayın asıl faili Cihan herşeyi anlattı ve Çakıcı'dan talimat almadığını söyledi. Bu olaydan beraat etme olasılığı çok yüksektir" diyerek tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti dava sonunda suç örgütüne yardımla suçlanan Mehmet Ali Okur'un tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
|
|