8 Kasım 2000 Çarşamba 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 PAZAR SOHBETİ
 MİLLİYET 50. YIL
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
İran ataşesi zahmet etmedi

Atatürk'ü Anma Haftası nedeniyle Ankara'da görev yapan askeri ataşeler Ata'nın huzurundaydı. Yunan komutanlar huzurda tam kadro yer aldı

ANKARA Milliyet


       Türkiye'de görev yapan askeri ataşeler, Atatürk'ü Anma Haftası nedeniyle dün Anıtkabir'i ziyaret etti. İranlı ataşenin katılmadığı ziyarette, Yunanistan'ı kara, hava, deniz ve savunma ataşeleri temsil etti.
       Askeri ataşeler, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Fevzi Türkeri ve duayen Avusturya Askeri Ataşesi Tuğgeneral Helge Lerider başkanlığında, Atatürk'ün kabrine, üzerinde İngilizce olarak "Ankara Askeri Ataşeler Birliği" yazılı çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundular.
       Ankara Askeri Ataşeler Birliği Başkanı, Avusturya Askeri Ataşesi Tuğgeneral Lerider, deftere Türkçe olarak şunları kaydetti:
       "Ankara Askeri Ataşeler Birliği Büyük Atatürk'e en derin saygılarını ifade etmekten onur duyar. Mustafa Kemal Atatürk, olağanüstü bir asker, politikacı ve devlet adamıydı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın ve tüm dünyanın Atatürk'e birçok yönden minnet borcu vardır. Çünkü O, istikrarlı ve modern Türkiye'nin kurulmasıyla barışa büyük bir katkı sağlamıştır. Atatürk'ün önemi dünyaca kabul edilmektedir. Askeri ataşeler, bu büyük liderin anısı önünde saygıyla eğilirler."

© 2000 Milliyet