|
|
Özel plakaya özel ücret!
İSTANBUL AA
Yeni bir otomobil alıyorsanız, sizin için özel olan bu araca, tuttuğunuz takımı ya da yöneticisi veya üyesi olduğunuz siyasi partiyi hatırlatan özel bir plaka takabilirsiniz. Tabii eğer özel plaka için özel bir ücreti gözden çıkarırsanız... Yeni trafiğe çıkan otomobillerin plaka harf ve rakam grupları belirlenmiş sırayla gidiyor. Ancak özel plaka isteklerini karşılamak üzere, trafikten çekilmiş araçlara ait “çıkma" plakalar da verilebiliyor. İstanbul’da çıkma plakalar, ilçe emniyet müdürlüklerine dağıtılmış durumda. Özel plaka isteyen vatandaşlar, plakanın hangi ilçe emniyet müdürlüğünden verildiğini öğrenip başvuruda bulunuyor.
Siyasi partiler
İstanbul’da en yüksek bağış karşılığı verilen “FP" plakası Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden, ilgili vakfa yapılacak 200 milyon lira bağış karşılığı alınabiliyor. “DSP" ve “DYP" harflerine ise Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 40 milyon liraya sahip olunabiliyor. “CHP" plakası da Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 40 milyon liraya alınabiliyor. Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden verilen “MHP" ve Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce dağıtılan “ANP" plakaları ise adeta ‘yok satıyor’, vatandaşların beklemesi gerekiyor.
Spor kulübü isteyenler
Galatasaray’ın harf grubu olan “GS", İstanbul’da Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 100 milyon lira bağış karşılığı sahip olunabiliyor. Fenerbahçe’nin harf grubu “FBöyi isteyenler de Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden, 50 milyon lira bağış yaptıktan sonra bu plakayı alabilir.
|
|