
|


Politikacının kopya hayali
Kimi vekil liderinin kopyasını isterken MHP’li Gül "Çiller’i çoğaltıp düşmana yollayalım" dedi
ESRA KURT İstanbul
Genetik klonlama çalışmalarını ABD’de sürdüren Fransız biyokimyager Brigitte Boisselier’in, "Şansımız yaver giderse ilk kopya insan bu yıl için doğacak" açıklaması, milletvekillerini de heyecanlandırdı. Milletvekilleri, "Genetik kopyalama şansı size verilseydi, en çok kimi kopyalamak isterdiniz?" sorusuna şu yanıtları verdi:
Abdülkadir Aksu (FP): Mümkün olsaydı, Turgut Özal’ı kopyalamak isterdim. O idealimdeki kişi.
Mukadder Başeğmez (FP): Anadolu’nun yeniden birliğe ihtiyacı var. Bu nedenle Mevlana ve Yunus Emre’yi kopyalamak isterdim.
Mehmet Ali Şahin (FP): Türkiye’ye hizmet etmiş birisi olsun isterim. Atatürk’ün aynısını görmek isterdim. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun aynısını görmek isterdim.
Bahri Zengin (FP): Üzerinde düşünmek lazım. Kopyalamak gerekirse peygamberlerin kopyalanması iyi olur.
Nazlı Ilıcak (FP): Dinlere başkaldırı gibi geliyor bana. Belki organ yenileme, ya da organ naklinde yararlanabilirler.
Ali Talip Özdemir (ANAP eski milletvekili): Özal’ın kopyalanmasını isterdim.
Aydın Ayaydın (ANAP): Özal’ın kopyalanmasını isterdim. Kendimi de kopyalar, yine siyasetçi olurdum.
Kamer Genç (DYP): Ben klonlamadan ne anlarım!
Hayri Kozakçıoğlu (DYP): Bence her insanın bir kopyası lazım. O zaman iki ayrı dünya yaratmış oluruz.
Ufuk Söylemez (DYP): Adnan Menderes ve Atatürk’ü isterim.
Mehmet Sevigen (CHP Parti Meclisi üyesi): Atatürk olsa, iyi olur.
Berhan Şimşek (CHP PM üyesi): Önce Atatürk’ün kopyalanmasını isterdim. Sonra gençliğin sembolü Deniz Gezmiş, sanatçı olarak Yılmaz Güney olurdu. Bir şair olarak da Nazım Hikmet. Ayrıca mümkün olsaydı annem Alime Hanım’ın kopyalanmasını isterdim.
Nurettin Sözen (CHP PM üyesi): Atatürk ve İsmet İnönü.
Şevket Bülent Yahnici (MHP): DYP lideri Tansu Çiller’den 10 bin tane yapardım. Bunu inanarak söylüyorum. Genetik kopyalama dünyada sıkıntı getirir. O zaman binlerce Stalin çıkar.
Mehmet Gül (MHP): Tansu Çiller’in kopyalanması, hatta mümkünse mevcudunun da rafa kaldırılması konusunda genel kanaat var. Ben bu kanaata iştirak ediyorum. Çiller’in kopyasını Yunanistan’a, Ermenistan’a ve Sovyetler’e gönderebiliriz. Böylece üç kopya ile üç düşmanı safdışı edebiliriz. İsterlerse İran’a da gönderebiliriz. Türkiye’de kopyası olmasa iyi olur. Aslından çekiyoruz zaten.
Mustafa Gül (MHP): Yahnici’yi kopyalardım.
Erol Al (DSP): Atatürk’ü kopyalardım. Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in de mutlaka kopyalanması gerekir.
Ahmet Tan (DSP): 4 yaşındaki kızım Ulya Zeynep’ten bir düzine kopyalardım.
SİYASET


Politikacının kopya hayali
Meclis’te ‘etek’ korkusu
Başkentte üç operasyon: ‘Şırınga, Akrep, Şeker’
FP zaman kazandı
Türk, Berlin cezaevini beğenmedi
Yılmaz’dan tarikatlara ‘zaman ayarlı’ eleştiri
Abanoz: İşadamına da kelepçe takılır
Meclis’te bacak bacak üstüne atınca uyarıldı
‘Aşırma kitap’ mahkemelik
FP’lilere göre Baykal yapmacık
Sav: Kimse benden daha solda değil
Çok özel kahkaha
CHP HAREKETLİ
‘Sosyal demokrat olsa CHP’li olurduk’
SAYFA BAŞI

|
|
|