13 Şubat 2001 Salı


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SANAT  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  ENTELLEKTÜEL B.  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  İSTANBUL  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
 
 




Bozkurt devletin dağ keçisi toplumun simgesi
‘Keçici’ Doçent çark ett

Moğolistan’daki kazılara katılan TİKA üyesi Alyılmaz: Bozkurt’un yerini dağ keçisi alamaz

     SAYIL NARMANLIOĞLU DHA

     TÜRK Birliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından Moğolistan’da yürütülen "Türk Anıtları Projesi"ne katılan bilim adamlarının, "Türk’ün simgesi dağ keçisiydi" tartışması büyüyor. Araştırma grubunda yer alan Yrd. Doç. Dr. Cengiz Alyılmaz, "Dağ keçisi, Türk dünyasındaki ortak değerlerden biri. Ama bu durum Bozkurt’un yerini dağ keçisi alıyor anlamına gelmez" dedi.
     
     Kurt özgürlük demek
     ALYILMAZ şunları söyledi: "Şuna dikkat etmek gerekir. Bayrak başka, arma başka. Türk toplumunda devlet arması, özgürlüğün sembolü görülen Bozkurt’tur. Ama, toplumun ortak değerleri arasında dağ keçisi var. Türkler bunu sancağa, tuğraya ve kayalara işlemiştir. Toplumun ortak değeri ile devlet simgesi farklıdır."
     
Bu da yeni tartışma
     İlk Türkler kayalara domuz da çizdi
     TARTIŞMAYA Kayseri’den katılan Erciyes Üniversitesi Profesörlerinden Tuncer Gülensoy da ilk Türklerin kayalara keçi ve geyiğin dışında domuz ve at figürlerini işlediğini ancak bu hayvanların sembol olmadığını söyledi. Gülensoy, "Türk destanlarında sadece kurdun yanında gökten inen ışık motifi vardır. Bu motifte de tanrısal güç ifade edilmek istenmiştir" dedi.
     


 YAŞAM


Ranza usulü tarikat mezarlığı!
Sayısal yetmedi bebek de çıktı!
Yanıldın Hitler!
‘Varlığım sanata armağan olsun’
‘Keçici’ Doçent çark ett
Kopyaya az kaldı
Bizim aygırlardan bir kerede 10 bin dolar kazanacağız
‘Kraker’ tipi yankesİcİ
Hindu ‘Naziler’ aşka savaş açtı
Motivasyonun alası seansı 25 milyona
Paraşütü açılmadı
Uyy Temel! Vurdin oni
Tam 1.5 saat can çekişti...


 SAYFA BAŞI 






© 2001 Milliyet