13 Şubat 2001 Salı


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SANAT  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  ENTELLEKTÜEL B.  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  İSTANBUL  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
 
 




Kopyaya az kaldı

İnsan klonlaması çok yakın... Bilim adamları bu konuda konsorsiyum kurma kararı aldı...

     DIŞ HABERLER SERVİSİ

     Son sayısının kapağını klonlamaya ayıran Time dergisi dünya tarihinde yeni bir çığır açacak olan "insan klonlamasının" sanılandan çok daha kolay ve yakın olduğunu yazdı. Time, ABD ve İtalya’da insan kopyalama tekniğini geliştirmeyi başaran Kentucky Üniversitesi bilim adamı Panayiotis Zavos ile İtalyan Severino Antinori’nin, önümüzdeki birkaç yıla yaydıkları bu süreci kısaltmak için çabalarını birleştirme ve bir konsorsiyum kurma kararı aldıklarını bildirdi.
     
     Koreliler de başardı
     Bu arada Güney Koreli bir grup bilim adamı, 62 yaşındaki bir kadından aldıkları yumurtayı, yine bir bebeğin derisinden aldıkları hücreyle birleştirip bebeğin kopya embriyosunu elde ettiklerini açıkladılar. Güney Koreliler daha ileri gitmekten çekinerek embriyoyu yok ettiklerini bildirdiler.
     
     Çok kolay
     İskoçyalı bilim adamlarının kopya koyun Dolly’yi üretmesinden sonra nerdeyse ışık hızıyla ilerleyen sürecin bugün istendiği anda rahatça insan klonlamaya dönüştürülebileceğini belirten uzmanlara göre bunu yapmak oldukça kolay. Menapoza girdiği veya eşi kısır olduğu için doğurma şansı olmayan veya kaybettiği çocuğunun aynısını isteyen bir kadından yumurta alınacak. Bunun çekirdeği ve dolayısıyla DNA’sı alınacak. Ve bu da kopyalanması düşünülen insandan alınacak herhangi bir hücreyle füzyona sokulacak. Bütün bu işlem için tek gereken, basit bir elektrik akımı olacak.
     


 YAŞAM


Ranza usulü tarikat mezarlığı!
Sayısal yetmedi bebek de çıktı!
Yanıldın Hitler!
‘Varlığım sanata armağan olsun’
‘Keçici’ Doçent çark ett
Kopyaya az kaldı
Bizim aygırlardan bir kerede 10 bin dolar kazanacağız
‘Kraker’ tipi yankesİcİ
Hindu ‘Naziler’ aşka savaş açtı
Motivasyonun alası seansı 25 milyona
Paraşütü açılmadı
Uyy Temel! Vurdin oni
Tam 1.5 saat can çekişti...


 SAYFA BAŞI 






© 2001 Milliyet