15 Şubat 2001 Perşembe


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SANAT  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  ENTELLEKTÜEL B.  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  İSTANBUL  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
 
 




Artçının böylesi
Dünya sallandı: 237 ölü

El Salvador’daki 7.6’nın ardından Yunanistan, Çin ve Endonezya’da depremler dünyayı beşik gibi salladı

     DIŞ HABERLER SERVİSİ

     El Salvador'u geçen ay vuran 7.6'lık depremin ardından dünya beşik gibi sallanmaya başladı. Aynı ülke, önceki gün 6.6 büyüklüğünde en az 274 kişinin öldüğü bir depremle ikinci kez sarsılırken, Yunanistan, Çin ve Endonezya'da da irili ufaklı depremler meydana geldi.
     El Salvador'u bir ay içinde ikinci kez vuran şiddetli depremde ölenlerin sayısı 274'e yükselirken, 2 bin 432 kişinin yaralandığı ve 2 bin 200 evin de tahrip olduğu bildirildi.
     Richter ölçeğine göre 6.6 büyüklüğündeki depremden hemen sonra başlatılan çalışmalar, kapanan yollar ve elektrik hatlarının çökmesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.
     La Paz, San Vicente ve Cuscatlan bölgelerinde ölü sayısının artmasından korkuluyor. Ülkeyi 13 Ocak'ta vuran 7.6'lık ilk depremde 827 kişi ölmüş, 4 bin 500'den fazla kişi yaralanmış, 2 bin kişi kaybolmuştu.
     
ENDONEZYA
     Sumatra Adası’nda önceki gece meydana gelen depremin aletsel büyüklüğünün 5 olduğu ve halk arasında paniğe yol açtığı bildirildi. Avustralya Jeoloji Gözlem Kurumu tarafından 7.3 olarak ölçülen depremin Bengkulu Bölgesi ve başkent Cakarta'da hissedildiği, can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmadığı belirtildi. Bengkulu bölgesinde geçen haziranda meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde 120 kişi ölmüştü.
     
YUNANİSTAN
     Ülkenin çeşitli bölgelerinde hafif ve orta şiddette depremler meydana geldi. İyon Denizi'nde Paksos Adası yakınları dün sabah 08.36'da Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Aynı bölgede saat 00.26'da da 4.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Atina'da da dün saat 06.04'ten itibaren 10 dakika arayla hafif sarsıntılar yaşandı. Yetkililer, merkez üssü Atina'ya 20 kilometre uzaklıktaki Parnita olan sarsıntıların, 3.5, 3.8 ve 3.4’lik olduğunu duyururken, mal ve can kaybı olmadığı kaydedildi.
     
ÇİN
     Güneybatıdaki Sichuan eyaletinin Yajiang ilçesinde dün yerel saatle 15.27'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yeni Çin haber ajansının bildirdiğine göre, Yajiang ve Jiolong ilçelerinde hissedilen depremin yol açtığı hasar konusunda bilgi alınamadı.
     


 GÜNCEL


Ne eşimi götürürüm ne kendim giderim
Türkeş’in gizli hesapları
"ALO FİYASKO"
Kadın filozofu oldu
Almanya göçmen alacak
Dünya sallandı: 237 ölü
AFET TELSİZİ Türk pazarında
Okuyan: Sahte belge olabilir
Durmuş Nazım’ı kitaplardan tanıyacak
RTÜK’ün 3 cezası 450 gün tutuyor
Sevgilisi gelmeyince intihara kalkıştı
Aşıkların hayal gücü yine limitleri zorladı
Aşkı zirveye taşıdılar
‘Sevgilisini seven milletini de sever’
Aşk sınır tanımadı


 SAYFA BAŞI 





© 2001 Milliyet