02 Nisan 2001 Pazartesi


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
 
 




10 bin Amerikalı bize duacı...

Amerika’da öğrenim gören 15 - 20 bin Türk öğrencisi her yıl Amerikan ekonomisine 836 milyon kazandırıyor; 10 bin kişiye de iş alanı sağlıyor

     AMERİKA’DA Foresight International adlı kuruluşun üyesi David Louscher ve Alethia Cook, "Türk öğrencilerin Amerikan ekonomisine yaptıkları katkının boyutlarını, yarattıkları istihdam hacmini ve genel olarak da Amerikan ulusal ekonomisi üzerindeki etkilerini" inceledi. Ve bu araştırma, Amerika’da öğrenim gören 15 ila 20 bin Türk öğrencisinin her yıl Amerikan ekonomisine, 836 milyon dolar yani 836 trilyon lira katkıda bulunduğunu ortaya çıkardı.
     
     Öğrencinin ihtiyacı bitmez
     SÖZ konusu incelemeye göre, Türk öğrencilerin Amerikan ekonomisine katkıları; üniversite harçları, barınma masrafları, eğitim araç ve gereçleri için yapılan harcamalar, gıda, giyim, sağlık ve ısınma harcamaları ile eğlence ve gezi giderleri şeklinde sınıflandırılıyor. Öğrencilerin talep ettikleri bu hizmetlerin yerine getirilmesi için ABD’de oluşan toplam iş hacminin de yılda 10 bin 678 kişi olduğu ifade ediliyor.
     
     Hükümet de vergiden kazanıyor
     FEDERAL hükümet Türk öğrenciler tarafından yaratılan hasıladan yılda 209 milyon dolar vergi alıyor. Amerikan üniversitelerinde harçlar 20 ile 35 bin dolar arasında değişiyor. En ucuz harç Kuzey Alabama Üniversitesi’nde (17 bin 800 dolar), en pahalı harç ise Boston Üniversitesi’nde (35 bin 500 dolar) uygulanıyor.
     


 YAŞAM


10 bin Amerikalı bize duacı...
Köln’de maganda dehşeti
El ele öldüler
Vali amca okuldan çık
Gençler nefes kesti
Onlar UFO değil mercek bulutu!
Çaresiz çevreci ‘dil değiştirdi!’
'Stalin' susturuldu
Selçuk’a gözyaşı
‘Cennetin kapısı’ndan geçip ölüme gittiler
‘Hocayım’ dedi hapçı çıktı
Sırt çantasında eroin
1 milyon doları taşımak kolay mı?
Ritz Carlton’a şölensiz açılış
Zamana karşı yarış
Çarpıcı röportajlar sarsıcı gerçekler


 SAYFA BAŞI 






© 2001 Milliyet