04 Mayıs 2001 Cuma


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
 
 




Birleşmiş Türk Markaları

Vakko, Uki, Roman gibi markalar dolarlı kiralara çözüm bulmak ve ortak indirim politikası belirleyip, dış piyasalarda birlikte hareket etmek üzere güçlerini birleştiriyor

     EYLEM TÜRK

     Türk hazır giyim sektörünün önde gelen firmaları krize karşı güçbirliği yapmak için kolları sıvadı. Öncelikle dolarla alınan kiralara çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen kuruluşlar, alışveriş merkezleri ve dükkan sahipleriyle görüşmeye başladı.
     Aralarında, Roman, Vakko, İGS, KİP, Park Bravo, Uki gibi firmaların bulunduğu yirmi markanın yöneticisi, dükkan sahiplerine ilginç bir çözüm sunarak, düşük kira karşılığında ciroya yüzde 5 ile 10 arasında ortak olma önerisinde bulundu. Kira için biraraya gelen firma sahipleri, sektörde yaşanan diğer sorunlar konusunda da aynı çatı altında hareket etmeye karar verdi. Şu anda birlikteliklerine isim arayan firmalar, dernek kurmayı düşünüyor.
     Türkiye’de isim yapmış hazır giyim firmalarından oluşacak bu örgüt, indirim politikalarını da belirlemeyi planlıyor. Piyasada yapılan indirimlerin haksız rekabete yol açtığını belirten hazırgiyimciler, bunun ortak bir anlayış çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini söyledi.
     
     Yurtdışında mağaza
     Yurtdışında tanıtım için de çalışma yapacak firmalar, beraber hareket ederek, Avrupa ve ABD’de ortak mağaza açmayı düşünüyor. Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, başlıbaşına bir perakendeciliğin olmaması gerektiğini savunarak, "Belli zamanlarda beraber oturup çalışmamız lazım. Hep beraber bir gövde gösterisi yapalım. İndirimi beraber yapalım" dedi.
     
     Kriz önlemleri
     Firmalar, Nur Akgerman’ın sahibi olduğu Ak’s Danışmanlık ve Finansbank tarafından düzenlenen "1. Perakende Sektör Buluşması"nda krize karşı aldıkları tedbirleri şöyle açıkladı:
•   Mudo: Programa güvenerek satışa yönelik dört yatırım planladı, ancak kriz ürezine bunları bir iki ay erteledi.
•   Vakko: Satışlarının yüzde 30’unu dış piyasalara yönlendirdi. Vakko Yürütme Kurulu Başkanı Cem Hakko ticaret haftaları düzenlenmesini önerdi.
•   Park Bravo: Fiyatlar eski kur üzerinden sürüyor.
•   Fiba Holding: Maliyet düşürmeye, pazarlama ve satışa yönelik tadbirler aldı.
•   Yataş: ‘Şimdi al daha ucuza al kampanyası’ düzenledi’.
•   İntema: İlk üç ay fiyatları sabit tuttu. Sonra ufak fiyat ayarlamaları yaptı.
•   Marks & Spencer: Müşterinin mağazada uzun kalmasını sağlayacak kampanyalar düzenledi.
•   Esprit: Satış için evlere servis vermeyi düşünüyor.     
     



 EKONOMİ


Birleşmiş Türk Markaları
Fon ne varsa satıyor
Bankalar yasasına son şekli verildi
Bu kadarını da beklemiyorduk
Memura yüzde 10.1 zam yapılacak
Hazır giyimciler eyleme geçiyor
Devlerin gözü Türk esnafında
Telekom morali
‘AB’ye girmek için komünist mi olmalı?’
Müzik ve kayıt cepte buluştu
OECD’den uyarı: "En acil iş, bankalar"
Deutsche Bank Türkiye için iyimser
Borsa ve altın kazandırdı
Giysi lükse girdi
"Sürpriz oldu"
Tüp gazladı gitti


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet