30 Haziran 2001 Cumartesi


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  
 
 




Ek vergi 4 dakikada geçti

Vatandaşlardan yurtdışı çıkışlarda 50 dolar, bankalara vadeli hesap açtırmada 1 milyon lira alınmasını öngören ek vergi yasası rekor hızla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi

     ANKARA Milliyet

     TBMM Genel Kurulu’nda; yurtdışına çıkışlarda 50 dolar harç, bankalardaki vadeli hesaplardan da 1 milyon lira özel işlem vergisi alınmasını içeren yasa tasarısı rekor hızla kabul edildi.
     Gelir Sağlayıcı Önlemler Yasası’na göre; KKTC hariç yurtdışına çıkış yapan Türk vatandaşları, yasanın yürürlüğe girmesini izleyen ay başından itibaren 50 dolar "harç" ödeyecek. Bakanlar Kurulu, harç miktarını bir misli artırmaya, yasal oranlara kadar indirmeye ve muaf tutulacakları belirlemeye yetkili olacak.
     
     TÜRSAB: Eşkıyalık
     Bu arada, 50 dolarlık harç turizmcileri çileden çıkardı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "yol kesme parası" olarak nitelendirdiği uygulamanın yeni yeni düzelmeye başlayan sektörün önünü keseceğini vurguladı. Ulusoy, düzenlediği basın toplantısında, "Bu uygulama 125 milyon dolar gelir getirecek ama, yurtdışından gelecek turist sayısı da 2002’de yüzde 30 düşer. Türkiye GATT anlaşması gereği bu tür parayı şart koşamaz" dedi.
     
     Bakan: Çağdışı
     Turizm Bakanı Erkan Mumcu da "Türk insanının dünyayla ilişkisini kesmek çağdaş bir tutum değil" diye konuştu.
     Aynı yasayla vadeli mevduata da ek vergi geldi. "Vadeli mevduat ve vadeli döviz tevdiat hesabı ile özel finans kurumlarında açılan katılma hesabı sahiplerinden, her vade sonunda, her bir hesap için bankalar ve özel finans kurumlarınca 1 milyon lira Özel İşlem Vergisi tahsil" edilecek. Vergi 2003 sonuna kadar yürürlükte kalacak.
     
     Meclis tatil için yasa rekoru kırdı
     TBMM’de yasa çıkarma rekoru kırıldı. Kapatılan FP’li milletvekillerinin ardından dün de DYP’nin Genel Kurul’u terketmesi üzerine hükümet, muhalefetsiz Genel Kurul’da 11 tasarıyı yasalaştırdı. TBMM 80 günlük tatile çıktı.
     54 maddelik memur sendikaları yasası dört saat, 31 maddelik "Sınavsız üniversite" 80 dakika, 17 maddelik AB mevzuatıyla ilgili tasarı 20 dakika, hayali ihraçatçılara ceza 4.5 dakika ve ek vergi 4 dakikada, 12 maddelik Hazine arazileri satışı yasası 25 dakika, Hazine’nin tarım arazileri satışı tasarısı 7 dakika, yapı denetimi tasarısı 30 dakikada yasalaştı. TBMM’nin bu yasama yılında ise toplam 117 tasarı ve teklif yasallaşmış oldu.
     



 EKONOMİ


Özalvari çıkarma kursakta kaldı...
Alptürk, yeniden genel müdür
Bank Ekspres Tekfen’in
Ek vergi 4 dakikada geçti
IMF’ye zam sözü
Sümerbank için OYAK’la pazarlık
Hazine rahatlayacak
Maaşlara denge geliyor
Altı ayda en iyi kâr döviz ve altından
Kars Çimento da İtalyanların
Cari işlemlerde 500 milyon $ fazla
Çinlilere bulgur yedirecek
Son dakikada imar affı krizi
Tüpgaz ve otogaza % 3.1 zam
BAT: TEKEL’le de ilgileniyoruz
Vestel, yurtdışına tahvil ihraç edecek
Doğuş Holding, Bolu
Çimento’ya ortak

40 klasik oto özel pistte yarışacak
SPK’dan yedi kişiye işlem yasağı
Asgari ücret 5 milyon arttı
J.P Morgan: Program fazla iyimser
‘Banka pazarlığında yatırımcı unutulmasın’
İş Bankası gayrimenkul zengini
Haziran enflasyon tahmini
İhlas Finans Genel Kurulu temmuzda


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet