ABD ordusu artık düşmanı, yaramaz çocukların kuşaklardan beri kız arkadaşlarını tiksindirmek için kullandıkları bir yöntemle, koku bombalarıyla yenecek. Savunma Bakanlığı Pentagon’un, düşman askerlerine ve saldırgan kalabalıklara karşı koku bombası geliştirdiği bildirildi.
Bilim dünyasının saygın dergilerinden "New Scientistöte çıkan haberde, koku bombasının ABD’nin "Öldürücü Olmayan Silahlar Programı"nın önemli bir parçasını oluşturduğu ve polise, dünya liderlerinin toplantılarını sık sık kesen protesto gösterileriyle baş etmek için yeni bir yöntem yaratacağı belirtildi.
Bilim adamları, kötü kokunun beyindeki dokuları harekete geçirmesi nedeniyle, kötü kokuyla korku arasında yakın bir bağ bulunduğunu belirtiyorlar.