09 Ağustos 2001 Perşembe


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  
 
 


BELGELER

AB- KATILIM ORTAKLIĞI BELGESİ
KOPENHAG KRİTERLERİ




TÜSİAD: Sorumluluk hükümetin

     EKONOMİ SERVİSİ

     Ulusal güvenlik tartışmasına Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) de katıldı. TÜSİAD, "Demokrasilerde, her konu her zeminde tartışılır. Karar, Meclis iradesiyle tecelli eder. Yürütmede yetki ve sorumluluk hükümetindir" yorumunu yaptı.
     Demokrasilerde, her konunun her zeminde tartışıldığını vurgulayan TÜSİAD, "Kapsamlı bir Anayasa değişikliğinin gündemde olduğu, Kopenhag kriterlerine uyum gereğinin önümüzde durduğu bir dönemde, böyle bir tartışmanın açılması hem zaman hem de içerik açısından doğrudur" dedi.
     TÜSİAD’ın açıklamasında, "Yapılması gereken, demokratik teamüllere uymak, konuyu doyurucu bir içerikle ele almak ve çeşitli görüşlerin önünü kesmeyecek bir tarzda tartışmaktır" görüşü savunuldu.
     Yılmaz’ın "ulusal güvenlik" kavramının yeniden ele alınmasını istemesini "teamüllere uygun bir tartışma başlatma girişimi" olarak nitelendiren açıklamada şöyle denildi: "Demokrasilerde, her konu her zeminde tartışılır. Karar, Meclis iradesiyle tecelli eder. Yürütmede yetki ve sorumluluk hükümetindir."
     Açıklamada, devlet zirvesindeki bir çatışmanın ekonomide derin krizi tetiklemesiyle sonuçlanan gelişmeler hafızalardaki tazeliğini korurken, istikrarı olumsuz etkileme gücüne fazlasıyla sahip yeni bir tartışmanın başlatılmasının "endişe" yarattığı da belirtildi.
     



 SİYASET


GERGİN ZİRVE
Clinton bile böyle korunmadı
ANAP, askeri ‘muhatap’ saymadı
12 Eylül’deki metinler gibi
HUKUKÇULARA GÖRE ulusal güvenlik gerilimi
Laikliği klonladılar
Sezer: Önlemler ölçülü olmalı
Başkonsolos’un Tayyip mutluluğu!
TÜSİAD: Sorumluluk hükümetin
DYP’li Koparan, eşi ve 3 çocuğu can verdi
Bu yargısız bir infazdır!
Çiller: Yılmaz’ın tutumu sorumsuz
Arseven ve Taşar, bakan


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet