17 Ağustos 2001 Cuma


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  

 




Piyasalar derin bir nefes aldı

Merkez Bankası’yla yapılan toplantı doların düşüşüne çözüm için atılan adım olarak algılanınca dolar düştü

     EKONOMİ SERVİSİ

     Doların önceki gün 1 milyon 515 bin liraya kadar tırmanmasından tedirginlik duyan piyasalar, bankaların Merkez Bankası’yla yaptığı toplantı, dövizin düşeceğine ilişkin senaryolar ve kamu bankalarının dövizde satıcı olmasının etkisiyle rahat bir nefes aldı. Borsa yüzde 3.3 yükselirken dolar serbest piyasada 26 bin lira düştü.
     
     26 bin lira geriledi
     Bankalararası piyasada önceki gün 1 milyon 515 bin liraya kadar yükselerek rekor kıran dolar, dün 1 milyon 460 liraya kadar geriledi. Serbest piyasada da 26 bin lira gerileyen dolar günü 1 milyon 457 bin liradan tamamladı.
     Düşüşte, yaptıkları döviz satışlarıyla dolardaki yükselişi durdurmaya çalışan yedi bankanın temsilcileriyle Merkez Bankası yetkililerinin görüşmesi etkili oldu. Toplantıda, Merkez Bankası’nın planlı döviz satış ihalelerine devam edeceği, ancak kimsenin farketmeyeceği şekilde piyasaya müdahale edeceğinin konuşulduğu öğrenildi.
     Kamu bankalarının dövizde satış kotasyonu girmesi, dolara yatırım yapanların bu noktadan sonra inişe geçeceğini düşünerek satış yapması doları düşüren diğer faktörler olarak sayıldı.
     Merkez Bankası bugün 60 milyon dolar döviz satacak. Bankacılar, gün içinde kâr etme amaçlı alım yapan bankaların bu ihalede temkinli davranacağını, bu nedenle doların yükselmesini beklemediklerini kaydettiler.
     
     



 EKONOMİ


Bush Bizi Gözetliyor
Gerekirse müdahale edilir
Şimdi de hacı korkusu
ABD: Uzanlar yatırımcı kaçırır
Piyasalar derin bir nefes aldı
Borsa yükselişe geçti
Penguen’e bir Alman ortak daha geliyor...
Doların tahtı sallanıyor
‘Dalgada sona geliyoruz’
Ankara’da dolarla alışveriş yasağı
Arjantin de ‘dalgalı’ yolunda
Yener Dinçmen’e dava
Ulaştırma Bakanı, Derviş’ten 600 trilyonluk destek istedi
Banka alamadılar şirket peşindeler
Cim Bom yakında halka geliyor
Bonus Card - Netcell işbirliği


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet