
|


Sıradan SIRLAR
Eleman seçiminde neler değişti?
Elimizde yeni mezun ve tecrübeli eleman sayısı özgeçmişleri çok artı. Buna karşılık bu adaylara devamlı bir iş bulma yönündeki çözümlerin sayısı bu sıralar oldukça az.
Orta kademe ve bunun biraz altında ise daha farklı bir durum yaşanıyor. Firmalar bu elemanların tecrübelisine, daha az tecrübelinin ücret ve imkanlarını teklif edebiliyor. Bazen bu bir önceki ücretlerinin yarısı ve pozisyonlarının bir veya iki alt derecesi seviyelerine iniyor. Hatta ücretler ve imkanlar telefonda veya bizimle yaptıkları ilk görüşmede belirtiliyor. Eğer bu imkanlar onlara cazip gelmiyorsa, vakit kaybını önlemek açısından müşterimizle görüşmüyorlar. Bazıları hele altı aydan fazla iş arayanlar bu durumdan hoşlanmasalar da görüşmeye gitmeyi istiyorlar. Ama, benim değerim bu değil diye kendine uygun bir iş bulana kadar aramaya devam edenler de var.
Hepimizin fark etmesi gereken bir durum ise piyasaların değiştiği ve iş arayışlarımızda bu değişime uygun çözümler üretmemiz gerektiği. Bir ata sözü vardır: 'İşleyen demir parıldar.'
Benim fikrim, her gruptan elemanın önlerine çıkan imkanları bu gözle değerlendirmeleridir.
Zamanlarını beklemekle geçirmek yerine, iş tecrübelerini yürütmeleridir.
Aklıma gelen çözümlerden bazılarını şöyle sıralayabilirim:
Yeni mezunların staj mahiyetindeki imkanları araştırmaları,
Tecrübeli elemanların serbest meslek erbabı olarak tecrübelerini geçici olarak iş yerlerine sunabilmeleri; aylık ücret yerine parça veya proje başı bir kazanç elde etmenin formüllerini geliştirmeleri,
Her iki grubun da gelişen teknolojiye ayak uyduracak veya pazarda eksikliği duyulan (satış) becerileri kazanmaya yönelik çalışmalar yapmaları.
Sizin aklınıza gelen çözümler varsa bize gönderin paylaşalım.
SAYFA BAŞI

|
|

|