04 Kasım 2001 Pazar


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  

 


BELGELER

AB- KATILIM ORTAKLIĞI BELGESİ
KOPENHAG KRİTERLERİ




Ordu kapsama alanı dışında!

Genelkurmay, suikast girişimini önlemek için generalden ere kadar tüm personelin cep telefonu kullanmasını yasakladı

     UTKU ÇAKIRÖZER ANKARA

     ABD’nin Afganistan’a yönelik harekâtına Türkiye’nin de katılacağının kesinleşmesinin ardından askeri yetkililer ve birliklerin korumasına yönelik güvenlik önlemleri olağanüstü artırıldı. Komutanlara cep telefonu ile suikast girişimini önlemek ve harekât planlarının dışarı sızmasını engellemek için generalden ere kadar tüm askeri personelin cep telefonu kullanması yasaklandı.
     Genelkurmay Başkanı dahil olmak üzere, TSK’nın tüm birimlerini kapsayan cep telefonu yasağı, ABD ve müttefiklerine yeni terörist saldırılar yapılacağı yönündeki uyarıların Ankara’ya ulaşmasıyla başladı.
     Genelkurmay; geçen hafta yayımladığı bir emirle Genelkurmay karargâhı, kuvvet komutanlıkları, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve yurt çapında tüm askeri birliklere "cep telefonu sokulmasını ve kullanılmasını" ikinci bir emre kadar yasakladı.
     Genelkurmay’ın bu emrine kadar askeri birliklerde sadece sivil ziyaretçiler cep telefonlarını kapıda bırakıyordu. Bu emirle, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da dahil olmak üzere, tüm general - amiraller, subay - astsubay ve uzman çavuşlarla erlerin de birliklere cep telefonu sokması yasaklandı.
     
Dudayev’i cebi yakmıştı
     Cep telefonu kullanma ve bulundurma yasağının başlıca nedeni, istihbarat teşkilatları ve terör örgütlerinin son dönemde başvurduğu "cep telefonu ile suikast" olasılığını ortadan kaldırmak. İçine 3 - 5 gram plastik patlayıcı konan bir cep telefonu, kapalı dahi olsa uzaktan kumandayla patlatılarak küçük bir toplantı odasındakilerin tamamını öldürebiliyor. Cep telefonuyla suikast yöntemini İsrail Gizli Servisi MOSSAD, HAMAS’ın örgütünün "Mühendis" kod adlı lideri Yahya Ayyaş’ı, Rus istihbaratı da Çeçen lider Cahar Dudayev’i öldürmek için kullandı.
     



 SİYASET


Ordu kapsama alanı dışında!
Ecevit’in karizması bitti
‘Asena’ MHP’lileri ağlattı
Türkiye her bedeli öder
Vali hem ağladı, hem ağlattı
Kara Ses’in iade dosyası hazır
DGM’nin görev alanı daralıyor
Çiller’den transfer atağı


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet