04 Kasım 2001 Pazar


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  

 



Carlsberg Fanatik-Lig'e katıl

Önce ruh sağlığı

     Önce ruh sağlığı lazım.... Şayet psikolojik bakımdan travmalı (darbeli) tedirgin ve kendinize güvensizseniz, alacağınız kararlar ve davranışlarınız doğru olmayabilir. Kararsızlık ve güvensizlik size hiç hesaplamadığınız acı sürprizler yaşatabilir.
     Beşiktaş’ın ruhsal sağlığı pek de yerinde olmayan iki adamı vardı. Christoph Daum’u biliyoruz. Hayatının en zor, en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Kendisi burada, aklı Almanya’da. Sık sık çelişkiye düşüyor,
     şaşırıyor, şaşırtıyor. Tutarsız kararları birbirini izliyor. Dün, haftalardır dörtlü oynattığı savunmayı yeniden üçlüye dönüştürdü. Khlestov ve Ahmet’le stoper ve adam markajına dönerken, Ronaldo’yu tek libero olarak korudu. İlhan Mansız da kendi sahasında oynayan Beşiktaş’ın tek santrforuydu. Rizespor gibi gücünün üzerinde agresyonla oynayan, sık sık etkili kontrataklara çıkabilen ve şut deneyen böylesine cesur bir takıma karşı, bu kadar korkak ve tedirgin bir oyun anlayışıyla mücadele etmek, Beşiktaş’a hiç yakışmadı.
     Beşiktaş’ın kalecisi Fevzi’nin dramatik günler yaşadığını biliyoruz. Hocası, Fevzi’ye güvenmiyor. Her hafta gündeme yeni bir kalecinin adı geliyor. Böyle bir dönemde Fevzi ne yapsın! O da olmayacak golü, topu yine arkasına düşürerek yedi.
     Daum, ilk yarıdaki yanlışlarından bir ölçüde ikinci yarı başlarken dönmüştü. Tümer’i oyuna almış, Denizli’de gol atan Stavrum’u da İlhan’ın yanına ikinci santrfor olarak görevlendirmişti. Bu doğru, hemen Norveçli’nin golünü getirdi. Ama çok şey beklediğimiz Tümer, yedeklik psikolojisinden olacak, zaman zaman top kaybetti, yanlış işler yaptı.
     Fevzi’nin yediği golü geçelim. Stavrum’un penaltıyı kullanması da yanlıştı. Ancak, ikinci tekrarda golü atabildi. Penaltı konusunda Beşiktaş’ın son adamı Stavrum olmalıydı. Bu kadar kararsız, rastgele penaltı atışı yapılır mı?
     Ali Aydın maçı klasına yakışmayacak şekilde gerilime taşıdı. Faul kararlarındaki çelişkileri iki takıma da gergin anlar yaşattı. Ancak verdiği penaltı kararı doğruydu.
     
     agokce@milliyet.com.tr
     



 SPOR


Bir yudum Stavrum
At yarışları
Avrupa Ligleri
Efes yıktı, geçti
2. ve 3 Lig
Shaq şaşırttı
Arçelik farkı
"Fevzi icin kazandılar"
"Kulağını çekin"
Lucescu'dan milli isyan
Trabzonspor’da yönetim devam
İstanbulspor cepten yiyiyor
Yine mutlu olalım
Samsun büyüyü bozdu
Gençler’e acı sürpriz
Bursaspor’da bayram var
Tugay’dan gol
Torino - Milan
Doping için sert uyarı
Altay uyandı
NEREDE NE VAR
TV’de bugün
Tekvandoda iki bronz
Önce ruh sağlığı
Alın yazısı!
Önce ruh sağlığı
Alın yazısı!


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet