Esma Civcir, iki yıllık bir çalışmanın sonucunda oluşan, yağlı boya tekniğiyle yaptığı büyük boyuttaki resimlerini 17. kişisel sergisinde sanat severlerin beğenisine sunuyor.
Kaynaşan kalabalığın uğultusu iç organlarımıza kadar sızmışken; Civcir bizleri içinde pek çok uygarlığı barındıran Akdeniz’in, mavi - yeşil sularında bir yolculuğa davet ediyor.
Resimlerinde asıl rolü içeriğe yükleyen ressam, kendi iç dünyasındaki değişimleri ve dönüşümleri imgesel sembollerle tuvaline aktarıyor. 54 parçadan oluşan resimlerini şöyle tanımlıyor Civcir: "Resmimde iki konsept var: Bozulma ve değişim süreci... Yeryüzü, gökyüzü, insan ve genel kozmosda onların sorgulanması... Resmimde imgesel semboller var. Müthiş bir kültürel zenginliği olan Akdeniz’i 4. ve 5. boyutta irdeliyorum."
İ.M.K.B İstanbul Sanat Galerisi
4 Ocak 2 Şubat 2002
(0212 298 25 10)