22 Mart 2002 Cuma


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 


BELGELER

AB- KATILIM ORTAKLIĞI BELGESİ
KOPENHAG KRİTERLERİ



Ampul patladı
Tayyip’in kellesi istendi

AKP’de isyan var. Kurucular Kurulu Üyesi Gazioğlu, Erdoğan’ı "Erbakan’dan gelme vantilatörün üfürüğü"ne benzetti. Erdoğan’ın yerine Abdullah Gül adı öne çıkıyor

     ABDULLAH KARAKUŞ Ankara

     Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun hakkındaki suçlamalarını "Beni arkadan çelmelemeye çalışıyorlar" diye değerlendiren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a partisinden ağır darbe geldi. Kanadoğlu’nun yargılama yapılması talebi, partide bir süredir yaşanan ayrışmayı su yüzüne çıkardı. Kurucular Kurulu Üyesi işadamı Mehmet Gazioğlu, AKP’ye "Erdoğan’ın ayıplarını örtmek için girmediğini" belirterek, "Ben Albayrak ihalesinin, belediyedeki rüşvetlerin örtüsü müyüm?" diyerek istifa çağrısı yaptı.
     Bazı kamuoyu yoklamalarında birinci parti çıkan AKP, Erdoğan hakkındaki yargı kararları ve "Alkol için referandum yapılmalı, çocuk planlaması vatana ihanet" gibi görüşler nedeniyle henüz yolun başındayken parçalanmanın eşiğine geldi.
     
Tüzük hocası gitti
     AKP Tüzüğü’nü hazırlayan Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Tatlıoğlu, partinin kucaklayıcı bir yapıya ulaşması gerektiğini belirterek, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etti. Erdoğan’ı "derhal" istifaya çağıran Gazioğlu, şu eleştirileri yöneltti:
•   GÜL GELSİN: Koskoca AKP olarak Tayyip Bey’in ayıplarıyla mı uğraşacağız? Tayyip Bey, "Ben partideki insanları lekelememek için çekiliyorum" demeli. Partide tertemiz insanlar var. Abdullah Gül var bir defa. Pırıl pırıl bir insan. Gül’ün bir tane şaibesi var mı? Bakanlık yaptı, Erbakan’ın yanında çalıştı. O da Erbakan rüzgârından geldi, bu da Erbakan rüzgârından geldi. Ayıpsız bir insan gelsin, ben onun peşinden gideyim.
•   PEŞİNDEN GİTMEM: Ayıplı bir insanın peşinden gidemem. Gelecek hafta yanına gidip istifasını isteyeceğim. Yoksa aynı damgayı, aynı şaibeyi ben de yiyorum. Ben Albayrak ihalesinin ve belediyede olan rüşvetlerin örtüsü müyüm? Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya, biz minare kılıfı mıyız?
•   SUÇLAMA CİDDİ: Başsavcı’nın dedikleri iftira mı, çocuk oyuncağı mı bu işler yahu? Tayyip Bey’i parti içinde kimse beğenmemeye başladı. Ben iş çevresi içindeyim ve millete mizah malzemesi olduk kardeşim. Alkoldü, doğum meselesiydi, alay konusu olduk. Tayyip Bey’in bize ve kamuoyuna Albayrak olayını iyi anlatması lazım. Biz Tayyip Bey’in ayıbını mı örtüyoruz? Bir parti olarak onu mu gizleyeceğiz?
•   HOCA’NIN VANTİLATÖRÜ: Tayyip Bey’in rüzgârı, diyorlar. Ne rüzgârı kardeşim, Erbakan’dan gelme bir vantilatörün üfürük bir şeysi. Neymiş Tayyip Bey rüzgârı ya? Ben bir sefer gezilerine gittim de gördüm. Otobüsün üstünde millete kaval çalıyor. Hepsi bu.
     
Bir darbe de Yalçınbayır’dan
     AKP’nin hukukçu Genel Sekreteri Ertuğrul Yalçınbayır da Erdoğan’ın söylemlerinden rahatsız olduğunu belli etti. Bir süre önce Erdoğan’ın alkolü referanduma götürme açıklamasına tepki gösteren Yalçınbayır’ın, "Yönetimde konuşmadan böyle söylemlere girmek yanlış" dediği ifade edildi. Erdoğan, Başsavcı’nın yargılama talebini "Siyasi ayak oyunu" diye değerlendirirken, Yalçınbayır şu özeleştiriyi yaptı: "Başsavcı’nın yaptığı hukuken doğru. Yargıyı etkileyecek beyanlardan kaçınalım. Bizim hukuku siyasallaştırmamamız lazım. "
     
Melih Gökçek pusuya yattı
     AKP’de Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerin artması genel başkanlık tartışmasını alevlendirdi. Erdoğan’ın yerine Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın ismi ön plana çıkarken Melih Gökçek’in de AKP’den milletvekili koparmak için girişimde bulunduğu öne sürüldü. Gökçek’in bir süre önce AKP’den istifa eden Konya Milletvekili Hüseyin Arı’yı yanına çektiği ve 10 milletvekiliyle temasta bulunduğu belirtildi. Partide liderlik için adı geçen Gül ise bir süredir Erdoğan’la birlikte seçim gezilerine ve Ankara’daki programlara katılmıyor.
     



 SİYASET


Tayyip’in kellesi istendi
Asker ikna olmuyor
Liderlere pişmanlık yok
Cheney ferahlattı
Sezer’in ‘tümceleri’ MHP’yi rahatsız etti
Baykal, kasıma hazırlanıyor!
Abanoz’a 3 yıl istendi
Kuzey Kıbrıs’ı ilhak eden AB’yi unutur
Haciz parası bulamıyor


 SAYFA BAŞI 




© 2002 Milliyet