18 Nisan 2002 Perşembe


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 





Doğa sanatın üstadıdır

Artı Mezat tarafından düzenlenen müzayedede, Türk ressamların ve oryantalistlerin tablolarıyla antika eserler satışa sunulacak.

     Artı Mezat’ın düzenlediği, Latince’de ‘Doğa sanatın üstadıdır’ ya da ‘En büyük ressam doğadır’ anlamına gelen "Natura Magistra Artis" adlı müzayede, 16 Nisan Salı gecesi, saat 21.00’de Ceylan Intercontinental Otel’de, Can Has yönetiminde yapılacak. Müzayedede Hikmet Onat, İbrahim Çallı, Hoca Ali Rıza, İbrahim Safi gibi Türk ressamlarının eserlerinin yanı sıra Ayvazoski ve Givanian gibi oryantalistlerin tabloları ve antika eserler satışa sunulacak.
     Hikmet Onat’ın "Topkapı Müzesi, III. Murat’ın Yatak Odası" adlı başyapıt denebilecek tablosu, müzayedenin yıldızlarından. Son yıllarda düzenlenen müzayedelerde Onat’ın çoğunlukla peyzajları satışa sunulduğundan, bu interior’a büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor. Rus Resmi ve Ayvazovski konusunda ünlü uzman Ivan Samarine tarafından sertifikalı "İstanbul" ve "Malta" adlı tablolar da müzayedede satışa sunulacak iki önemli eser.
     "Natura Magistra Artis" müzayedesinde alıcısını bulacak diğer eserler arasında Feyhaman Duran, Pertev Boyar, Şefik Bursalı, Nurullah Berk, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino ve Avni Arbaş gibi ressamların yapıtları yer alıyor. Sanatseverler ve antika meraklıları, müzayede kapsamında ünlü oryantalist Leonardo de Mango’nun eserleri ile hattatlara ait levhaları, Çanakkale seramikleri, Avrupa porselenleri ve ünlü heykeltraşlara ait bronz ve tutya heykelleri de görebilecek.
     Eserler, bugünden itibaren 16 Nisan’a kadar Artı Mezat’ta görülebilecek.
     
     Bilgi için: Artı Mezat (0212) 261 62 55,
     (0212) 261 62 81
     Hüsrev Gerede Cad. No: 112 / 1
     Teşvikiye / İstanbul
     
     
     
     
     
     



 KÜLTÜR & SANAT


Festivalde intifada
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Bak, gör, hisset!
İzmir ışık saçıyor
"Kadın yazarlar aşka uzak duruyor"
Polonyalı altı ressam
Tiyatro sahnesinde gerilim
Geleceği parlak
Moda tasarımı
Siparişle Rus gelin
"Onu bir şarkıya sattım"
Doğa sanatın üstadıdır
Dansın Türkçesi
Seherde bir bülbül
Gençlik, aşk ve dans
Önce ne vardı?
Habip Aydoğdu Avusturya’da
Yönetmenler kameranın önünde
"Mikado’nun Çöpleri" Hacettepe’de
Yo Yo Ma’nın müzikal sentezi
Zıp zıp yediler
Zoraki şovmen polisler
Her sinemaseverin başucunda durmalı!
Çağını aşan bir entelektüel!
Teknoloji ile sanat oyunları
Adana’da uluslararası şenlik
Andre Gide ile kısa bir tur
Müzik dünyasından kısa kısa...
Haftanın albümleri
Bu filmler kaçmaz!
Küs kız
Yar bize bir nebze duende, medet!
Kültürüne sahip çıkan Ege
Yeni yayınlar


 SAYFA BAŞI 





© 2002 Milliyet