21 Nisan 2002 Pazar


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 





Adana’da uluslararası şenlik

4. Sabancı Tiyatro Şenliği Adana’da başladı. 27 Nisan’a dek devam edecek olan şenlik, bu yıl uluslararası bir nitelik kazandı.

     dana, uluslararası bir tiyatro şenliğine evsahipliği yapıyor. Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA) ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen 4. Sabancı Tiyatro Şenliği’ne yurt içinden ve yurt dışından 13 tiyatro topluluğu katılıyor.
     Sabancı Tiyatro Şenliği, bu yıl Fransa, Bulgaristan, Rusya ve Yunanistan’dan katılan topluluklarla uluslararası bir boyut kazandı. Festivalde ayrıca "Yarışma" oyunuyla Dostlar Tiyatrosu; "Gizli Örgüt Nasıl Kurulur?" oyunuyla Ankara Ekin Tiytarosu; "Dünyanın Başkenti - Speer" ile Tiyatro Stüdyosu, "Tek Kişilik Şehir" ve "Knepp" oyunlarıyla Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu yer alıyor. İstanbul ve Adana Devlet Tiyatroları’nın oyunları da festival kapsamında. Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak Dünya Tiyatrolar Günü’nde başlayan şenlik, açılışını Fransız Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği "Üç Silahşörler" oyunuyla yaptı. Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Mustafa Kurt, tiyatro sezonunun açıldığı dönemde şenlik gerçekleştirmenin zorluğunu belirterek, bu tarih değişikliğini şöyle açıklıyor: "Tiyatroların perdelerini henüz açtığı bir dönemde kimi oyunları getirmek mümkün olmuyordu. Bu nedenle Sabancı Tiyatro Şenliği’ni bu yıldan itibaren 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde düzenleme kararı aldık. Bu şenlik, Anadolu’nun en uzun soluklu festivallerinden biri; bir ay süreyle devam ediyor."
     Özellikle yerli oyunların biletlerinin daha çıktığı gün tükendiğini belirten Kurt, Adanalı tiyatro severlerin yabancı oyunları da ilgi ve merakla izlediklerini belirtiyor: "Zaten seyircisi ve sanatçısıyla uluslararası bir şenliğe hazırdık. Şenliğin amacı Adana’dan dünyaya bir pencere açmak ve aynı şekilde Adana’yı dışarıdan görünebilir kılmak." Şenliğin uluslararası bir nitelik kazanması, Adana Devlet Tiyatrosu’nun kuruluşunun 20. yılı olması nedeniyle ayrı bir önem kazanıyor.
     Özel bir teması olmayan şenliğin önümüzdeki yıllardan itibaren seminer ve söyleşilerle zenginleştirilmesi planlanıyor.
     
     



 KÜLTÜR & SANAT


Festivalde intifada
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Bak, gör, hisset!
İzmir ışık saçıyor
"Kadın yazarlar aşka uzak duruyor"
Polonyalı altı ressam
Tiyatro sahnesinde gerilim
Geleceği parlak
Moda tasarımı
Siparişle Rus gelin
"Onu bir şarkıya sattım"
Doğa sanatın üstadıdır
Dansın Türkçesi
Seherde bir bülbül
Gençlik, aşk ve dans
Önce ne vardı?
Habip Aydoğdu Avusturya’da
Yönetmenler kameranın önünde
"Mikado’nun Çöpleri" Hacettepe’de
Yo Yo Ma’nın müzikal sentezi
Zıp zıp yediler
Zoraki şovmen polisler
Her sinemaseverin başucunda durmalı!
Çağını aşan bir entelektüel!
Teknoloji ile sanat oyunları
Adana’da uluslararası şenlik
Andre Gide ile kısa bir tur
Müzik dünyasından kısa kısa...
Haftanın albümleri
Bu filmler kaçmaz!
Küs kız
Yar bize bir nebze duende, medet!
Kültürüne sahip çıkan Ege
Yeni yayınlar


 SAYFA BAŞI 





© 2002 Milliyet