
|


Cevap Hakkı
‘Törelere saygılıyız’
28 Mart sayılı gazetede, Çapraz Ateş köşesinde, Hakim ve Savcılar Karşılama Yapar Mı? başlıklı bir tartışma vardı. Adana’da hakim ve savcıların Adalet Bakanı’nı topluca havaalanında karşılama ve uğurlamasının gerekli olup olmadığını irdeleyen bu tartışmada, beş kişinin farklı görüşleri yer almıştı.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay da bu tartışmaya ilişkin görüş yollamış. Kısaltarak aktarıyorum.
"Yeni Türk Medeni Kanunu’nun tanıtılması amacıyla 26 - 27 Ocak tarihlerinde Adana’da düzenlenen seminere katılmak üzere Adalet Bakanımız Sn. Hikmet Sami Türk, 25 Ocak günü Adana’ya uçakla gelmişlerdir. Kendileri havaaalanında başta Adana Valisi olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı, Seyhan Belediye Başkanı, Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları, DGM Başsavcısı, DGM Adalet Komisyonu Başkanı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanları, Adana Baro Başkanı ile partisinin il ve ilçe başkanları tarafından karşılanmıştır. Bakanımızın gerek Adana’ya gelişinde gerekse gidişinde karşılanması ve uğurlanması için hiçbir yargı mensubumuza Bakanlığımızca en ufak bir telkin yapılmamış, talimat verilmemiş, tamamen kendi arzularıyla karşılamışlardır."
"Mensuplarımız bu hareketleriyle yargı bağımsızlığını zedeleyici davranışta bulunmamışlar, aksine sayın Bakanımızın şahsında devlete olan saygılarını, bundan da öte Türk törelerine göre misafire olan saygılarını ifade etmişlerdir."
"Türkiye’deki hakim ve savcılarımızın büyük çoğunluğunun aynı devlet terbiyesi, ciddiyeti ve saygısı çerçevesinde, ziyarette bulunan adalet bakanlarıyla yüksek yargı organları başkanlarını havayoluyla geliyorlarsa havaalanında, karayolu ile geliyorlarsa adliye binası önünde karşıladıkları kamuoyuna bilinmektedir. Nitekim gazetenizde bu konuda olumsuz görüş bildiren Sn. Yekta Güngör Özden, Sn. Mehmet Moğultay ve Sn. Seyfi Oktay’ın da adliyeleri ziyaretlerinde hakim ve savcılarımızla aynı şekilde karşılandıkları herkesçe bilinmektedir. Ve aynı yazınızdaki resimde sayın bakanımızın yanında yer alanlar sırasıyla Adana Valisi, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve koruma polisi olup herhangi bir hakim mevcut değildir."
SAYFA BAŞI

|
|


Herkes düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına sahiptir; bu hak serbestçe düşünme, hangi yoldan ve nereden olursa olsun bilgi ve görüş alma, araştırma ve yayma özgürlüğünü içerir.
İnsan Hakları Evrensel bildirgesi
Madde 19 |

| Okur Temsilcisi,
Milliyet gazetesinin içeriği (haber, yorum, fotoğraf, başlık, spot, sayfa düzeni, baskı, kağıt vs.) ile ilgili olarak okurlardan gelen şikayetleri ele alır; bunları basın etiği (doğruluk, denge, tarafsızlık, adil yaklaşım...) ve temel kalite ölçütleri açısından inceleyerek görüşlerini okurlarla paylaşır.
Görüşleri kendisine aittir.
Okur Temsilcisi, Milliyet'in gazete ve internet içeriği ile ilgili tüm şikayetlerinizi bekliyor.
Tel: (90) 212 505 68 40
fax: (90) 212 505 68 09
posta: Yavuz Baydar, Milliyet, Doğan Medya Center, Mahmutbey, 34554 Istanbul |
|