
|

Irkçılık ve aşk
Billy Bob Thornton ve Oscarlı Halle Berry, "Kesişen Yollar"ı didaktik olmaktan kurtarıyor. Film; ırkçılık, bağnazlık, ebeveynliği becerememe ve kırsal Güney’de doğup büyüme şanssızlığı gibi olguları anlatıyor.
Monster’s Ball / Kesişen Yollaröda ters olan bir şey var: İzleyicinin sabrını yanlış nedenlerden ötürü ödüllendiriyor. İkinci yarıyı izleyebilmek için birincisini atlatmak zorundasınız. İlk yarı son derece ölçülü ve ağır. Neredeyse yönetmenin iyi niyeti yüzünden acı çeker gibi hissediyorsunuz kendinizi. Ama ikinci yarı, başka bir filmdeymişçesine farklı. Yönetmen Mark Foster oyuncular üzerindeki kontrolünü gevşettiğinde, film de izleyici de nefes alıyor. ABD’nin Georgia eyaletinde geçen "Kesişen Yollar", ırkçılık, bağnazlık, ebeveynliği becerememe ve kırsal Güney’de doğup büyüme şanssızlığı gibi olguları anlatıyor.
Soğuk ve suskun bir infaz memuru olan Hank Grotowski (Thornton), aynı işten emekli olmuş huysuz ve ırkçı babası Buck (Peter Boyle) ve oğlu Sonny (Heath Ledger) ile yaşar. Sonny de babası ve büyükbabası gibi infaz memurluğunu seçer. Ancak onlardan çok daha hassas biri olduğundan işinde pek iyi değildir. Bir hükümlünün (Sean ‘P. Diddy’ Combs) idamında görev alır ama işi berbat eder. Oğluyla zor bela konuşan Hank ise ne ona yaranabilir ne de babasına. Babasının tüm kötü niteliklerini kötü kalpli olduğundan değil, ona karşı koyamadığından kapmış gibidir. Bir dizi trajik olayın ardından Hank genç bir Afrikalı - Amerikalı kadın olan Felicia ile karşılaşır. Aslında ikisinin geçmişleri birbiriyle bağlantılıdır. Gizli bir romansla başlayan ilişkileri, çaresizlik ve hayalkırıklığından doğan bir çiftleşme ritüeline dönüşür. Ama gelecekleri, başka gelişmelere gebedir.
"Kesişen Yollar", daha iyi bir film olabilirdi. Gene de oyuncuların hakkını yememek gerek. Başrollerdeki Billy Bob Thornton ve Halle Berry gerçek profesyoneller olduklarını bir kez daha kanıtlıyorlar. Rollerinin hakkını vermeleri, başlangıçta sert nitelikte ve el yordamıyla ilerleyen Hank - Felicia ilişkisinin tatlı bir ritim kazanmasını da inandırıcı kılıyor.
(Salon.com’dan kısaltılarak çevrildi.)
"Monster’s Ball / Kesişen Yollar"
Yönetmen: Mark Forster Senaryo: Milo Addica & Will Rokos Görüntü: Roberto Schaefer Müzik: Chris Beaty, Thad Spencer, Richard Werbowenko Oyuncular: Billy Bob Thornton, Halle Berry, Heath Ledger, Peter Boyle, P. Diddy.
KÜLTÜR & SANAT


Sansürlü festival
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Kuklalardan al haberi
Bağımsız kadınlar remix!
Herkesi yenen "Türk"
"Komiklik yapan bir komik değilim!"
Anadolu yollarında bir ‘dede’
Türk sinemasında şiddet
"Sömürenin cinsiyeti yok!"
Gerçeklik nerede başlıyor, hayal nerede?
Eski ama yepyeni...
Akdamar Kilisesi’nin çığlıkları
Keçileri kutsayan ressam
Irkçılık ve aşk
Mühim olan insanlık
Canavar A.Ş.
Porno yönetmeninin dramı
Üniversitede kütüphane komedyası
Tuvalde isyan
Sarayda aşk
Şiir bitti, fotoğraf sürüyor
Ağlaya ağlaya anlatıyor
Türünün tek örneği
Uçurtmayı 35 yıldır uçuruyor!
Bilgiye, İsfahan’a yolculuk
Siyasi kurullarda yeşil tehlike
Yaşamak şakaya gelmez
Haftanın albümleri
Geçen haftanın izleri...
Yeni yayınlar
SAYFA BAŞI

|
|

|