Geçen yılın Avrupa Şampiyonu ve bu yılın lig şampiyonu olan Galatasaray, futbolda elde ettiği başarıya rağmen borsada sevinemedi. Galatasaray Sportif AŞ hisseleri dün yüzde 3.45 değer kaybederek 55.000 liraya düştü. 15. lig şampiyonluğu nu garantiliyerek 3’üncü yıldızı takan Galatasaray, yeşil sahalarda taraftarlarını güldürürken, borsada ise yatırımcılarını üzüyor.
Galatasaray Sportif AŞ hisseleri, şampiyonluk sonrası haftanın ilk seansına yükselişle başladı. Cuma günü 57.000 bin liradan kapatan Galatasaray hisseleri, seansın hemen başında 60.000 bin lirayı gördü. Hisseler ikinci seansta 55.000 liraya kadar geriledi ve günü yüzde 3.5’lik kayıpla kapattı.
87.000 liradan halka arz edilen ve 20 Şubat’ta borsada işlem görmeye başlayan Galatasaray Sportif AŞ hisselerinin halka arzdan bu yana değer kaybı yüzde 36.78’i buldu.