
|



Vergi muafiyeti 10 yıl uzatılsın
Cansızlar: ‘Hisse senedini üç aydan fazla tutanların beyanname verme süresi 10 yıl daha uzatılsın’
ANKARA Milliyet
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, bu yıl sonunda bitecek olan "Hisse senetlerini 3 aydan fazla tutanların beyanname vermemesi’’ ve yatırım fonlarında beyan keyfiyeti gibi bazı düzenlemelerin 10 yıl daha uzatılması görüşünü, Maliye Bakanlığı’na ilettiklerini açıkladı.
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile kahvaltılı sohbet toplantısı düzenleyen Cansızlar, dünyanın her tarafında böyle vergi teşvikleri sağlandığını belirterek, kurumlar vergisinin toplam vergiler içinde yüzde 7 - 8’lik bir paya sahip olduğunu, dolayısıyla buradan yapılacak fedakarlığın bir gelir kaybı anlamına gelmeyeceğini söyledi.
‘IOSCO’ya ev sahipliği yapacağız’
Cansızlar, 18 - 24 Mayıs arasında SPK’nın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Menkul Kıymetler Örgütü (IOSCO) yıllık olağan kongresine ilişkin bilgi verdi. Cansızlar, 100’ü aşkın ülkeden sermaye piyasası başkanları ve borsacılardan oluşan 500 - 600 kişilik bir katılım beklediklerini kaydetti. Cansızlar, "Toplantı, uluslararası finans merkezi olmasını istediğimiz İstanbul için son derece önemli" dedi.
EKONOMİ


‘Beğenmeyen gitsin’
İşadamlarına ilk mesajlar
İhracatçıyı asker kurtaracak
Emekliliğe geçiş 1 yıl kısaldı
‘Hükümet Avrupa için çok ağır’
Vergi muafiyeti 10 yıl uzatılsın
Doğan Grubu’nda yeniden yapılanma
Halkbank, KOBİ kasası olacak
Tazminat isteme memur ol
İhracatta % 8 artış
‘Oto pazarı marjinal müşteriye kaldı’
Dolar 21.000 lira yükseldi
SAYFA BAŞI

|
|
|