11 Mayıs 2002 Cumartesi


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 





‘Maliyetler düşüyor’

Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, Türkiye’deki pozitif gelişmelerin dış kredi maliyetlerini düşürdüğünü söyledi

     ŞÜKRÜ ANDAÇ Londra

     Garanti Bankası, bu yılın en yüksek sendikasyonu olma özelliğine sahip 350 milyon euro tutarında kredi sağladı. Anlaşma, 23 ülkeden 45 bankanın katılımıyla Londra’da imzalandı.
     Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ihracat finansmanında kullanılacak kredinin toplam maliyetinin libor artı 2 olduğunu belirterek, geçen yıl bu maliyetin libor artı 2.2 olduğunu hatırlattı. Özen, Türkiye’de pozitif gelişmeler devam ettikçe bu maliyetlerin daha da aşağı çekileceğini belirtti.
     Özen, kredinin uluslararası piyasaların Türkiye’de gerçekleştirilen reformlara inancın ve Garanti Bankası’na duyuyan güvenin ifadesi olduğunu söyledi. Özen, bankacılık sisteminin iç piyasada sağlanan rahatlığın güvenini yaşamaya başladığını belirtti. Büyüme oranının arttığını enflasyonun düştüğünü belirten Özen, bu gelişmelerin Türkiye’ye verilen reytinglere olumlu yansıdığını ifade etti.
     Katılımcı bankalar adına konuşan Mizuko Cooperation temsilcisi Seichiro Sato da, sendikasyona gösterilen büyük ilginin, Garanti Bankası’nın başarısının bir kanıtı olduğunu söyledi.
     



 EKONOMİ


Uzun vadeli düşünün
Siyaset toz duman ekonomi dalgalı...
Hazine KİT’lerin patronu oluyor
Doğan Medya, reklam gelirlerini % 85 artırdı
‘Maliyetler düşüyor’
Yedi yıl önce battı ama rekortmen...
Gökkafes’in ofisleri 27.2 trilyona
satılık

Emekliye 100 milyon umudu
Banka bilançoları hazirana yetişecek
Enflasyon beklentisi düşüyor
Tüketim ve satışlarda canlanma
Silk & Cashmere’den Anneler Günü avantajı
İdeal Kart’ta puanlar ikiye katlanıyor
Citibank kartıyla indirim fırsatı


 SAYFA BAŞI 




© 2002 Milliyet