19 Mayıs 2002 Pazar


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 



Hazine’den 14 katrilyonluk inceleme

Kontrolörler, başta kara para, kambiyo mevzuatı olmak üzere hazırladığı 296 raporla 13.9 katrilyon inceleme yapıp 2.4 katrilyonluk dava açtı

     EKONOMİ SERVİSİ

     Hazine Kontrolörleri, geçen yıl kara para, kambiyo, Dünya Bankası projeleri, Hazine garantili işlemler gibi konularda hazırladığı 296 dosyayla ilgili olarak toplam 13.9 katrilyon liralık inceleme yaptı. Kontrolörler bu incelemeler sonucu 2.4 katrilyon liralık dava açtı.
     Hazine Kontrolörlerinin 2001 yılı faaliyet sonuçları açıklandı. Buna göre, kontrolörler, kara para, kambiyo, petrol, yabancı sermaye, ödünç para verme mevzuatları, Dünya Bankası raporları, KİT’lerin görev zararları gibi konularda 500’e yakın inceleme yapıp toplam 296 rapor hazırladı.
     
     75 karapara dosyası
     Bu dosyalar içinde en yüksek tutarlı inceleme kara para ve kambiyo mevzuatı çerçevesinde hazırlandı. Kambiyo mevzuatına aykırılık nedeniyle hazırlanan 75 raporda, yapılan 425.7 milyon dolar, 164.3 milyon mark, 1 trilyon liralık inceleme sonucu 101 milyon dolar, 12.7 milyon mark ve 989 milyar lira tutarında dava açıldığı bildirildi.
     Rapora göre, kontrolörler karaparayla ilgili 35 dosyada yaptıkları 330.6 milyon dolar, 3.4 trilyon liralık inceleme sonucu 219.8 milyon dolar, 1.1 trilyon liralık dava açtı.
     Kontrolörler, 2001’de ödünç para verme mevzuatıyla ilgili 244 trilyon liralık, KİT’lerin görev zararıyla ilgili 636.5 trilyon liralık, memurların sorumluluğuyla ilgili 201 milyon dolarlık, 63.7 trilyon liralık ve 63.6 milyon marklık, yatırım teşvik mevzuatıyla ilgili 233 trilyon liralık, Hazine garantileri ve Hazine paylarıyla ilgili de 1 milyar 559 milyon dolarlık, 7 katrilyon 380 triyon liralık ve 10.8 milyon marklık inceleme yaptı.
     
2.4 katrilyonluk dava açıldı
Para cinsi İncelenen tutar Dava edilen tutar
Türk Lirası 8.5 katrilyon 718 trilyon
Dolar 3.6 milyar 979 milyon
Alman markı 240.8 milyon 24.4 milyon
Euro 725 bin 425 bin
İng. sterlini 25 bin 25 bin
Japon yeni 1.2 milyon -
Holl. florini 251 bin 251 bin
TL bazlı toplam 13.9 katrilyon 2.4 katrilyon
     
     



 EKONOMİ


Derviş - Bayar el ele rüyası bitti
Seçimler borsaya hep yaradı
Bu masa Atatürk’e rezerve
‘Seçimi Derviş hazretlerine sorun’
Sevgiliye ithal gül artık yasak
Hazine’den 14 katrilyonluk inceleme
Antalya’ya 2.5 dakikada 1 uçak
Endekste ilk destek 10,300’lerde
Batık banka mudisine yurtdışından kanca
Emekli edilecek 30 bin memur yerine 24 bin kişi alınacak


 SAYFA BAŞI 




© 2002 Milliyet