Amerikalı bilim adamları, ideal uyuma süresi olan 7 - 8 saatten az ya da çok uyuyanlarda ölüm riskinin, normal uyuyanlara göre fazla olduğunu açıkladı. Boston’da yapılan iki ayrı çalışmaya göre eksik ya da fazla uyku, sigara kadar zararlı.
Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 4 bin 541 kadın ve erkek üzerinde yaptığı araştırmaya göre, fazla uyuyanların ölüm riski 14 yıllık dönemde ideal uyku süresine riayet edenlere oranla yüzde 70 artıyor; az uyuyanların riski ise yüzde 50.
Brigham & Kadın Hastanesi’nden Dr. Najip Ayas’ın 71 bin 167 kadın üzerinde yaptığı araştırmaya göreyse "Günde 5 saat ya da daha az uyuyanların 10 yıl içinde kalp hastalığına yakalanma ihtimali yüzde 39 artıyor; fazla uyuyanlarda ise bu risk yüzde 37."