
|

Hangarlarda sanat
Kültür Bakanlığı, 1900’lü yıllarda yapılan demiryolu hangarlarını, tarihi dokularına zarar vermeden sanata evsahipliği yapmaya hazırlıyor.
YILDIZ YAZICIOĞLU
Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından da sık sık yapımı incelenen hangarlar, her geçen gün müze görünümüne kavuşuyor.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında toplanan Milli Komite tarafından "kültür varlığı" olarak tescil edilen 4 bin metrekare üzerine kurulu demiryolu hangarları, hem dış hem iç cephesiyle hızla yenileniyor.
Başkent olmasına karşın hâlâ çağdaş sanat merkezleri ve salonlarına kavuşamayan Ankara, 2002 yılında hangarlara yeni eklenen bölümleriyle birlikte 11 bin metrekarelik bir müzeye sahip olacak. Hangarlar bünyesinde müzeyi gezecek yerli ve yabancı konuklara dinlenme imkânı verecek olan kafeterya bölümü de bulunucak.
Sanatçılara sergi açma imkânı da sunacak olan müze yaratılırken, ısı yalıtımı, aydınlatma gibi detaylara önem veriliyor.
Devlet Resim ve Heykel Müzesi depolarında bekletilen Kültür Bakanlığı koleksiyonunu, sanat severlerle buluşturacak olan müzede, her türlü güvenlik önlemi de şimdiden düşünülüyor.
Tren yoluna yakınlığını koruyan hangarların çevresi de oturma grupları da bulunan yeşil alanlarla düzenleniyor. Böylece hangarlar ile yenilenme çalışmaları süren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Binası arasında da bağlantı kuruluyor.
Restorasyon çalışmaları sona erdiğinde, başkent hem çağdaş bir sanat müzesine kavuşacak hem de CSO, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları’nın bulunduğu ‘Ankara’nın ortası’ tümüyle bir sanat merkezine dönüşecek.
KÜLTÜR & SANAT


İlahi kürelerin saltanatı
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Bayrağın yeni bekçisi
Peter Pan’in dönüşü
Adada aşk başkadır
Büyümek istemeyenlerin kahramanı
Güneş, Koç Burcu’na girerken
Sakıp Bey müzesini kurdu
Haliç’e nazır bir sergi
Psikiyatrın takıları
Keder arzuya ayak basınca
"Kırılmış bilek gibi"
Müzikte muhteşem hafta
"65 milyon bizi izliyor"
İki yüz yıllık sorular
"Aşk bir ateştir"
Kutularını bomba sandılar
Karşıt kutuplar
Hangarlarda sanat
Sezonunun ardından
Avşar’dan beraber ve solo türküler
Oy oy Eminem!
Nostaljik tren gezisi
Ayasofya’nın gizli detayları
Alacakaranlık kuşağında gündüz düşleri
Umudun resimleri
"Karagöz, aslında yetişkinler içindir!"
Zor işlerin adamı
Haftanın albümleri
Çağdaş sanat seçkisi
Fütürologlar yalan söylerse
Hayat atölyesi
Mağara - Forum - II
Yeni yayınlar
SAYFA BAŞI

|
|

|