20 Haziran 2002 Perşembe


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 



Avşar’dan beraber ve solo türküler

Hülya Avşar’ın son albümü "Âşıklar Delidir" sıradan, basit ve fiyasko bir albüm. Bu albüme Televole güruhunun bile yapabileceği bir şey yok.

     NAİM DİLMENER

     Biliyorsunuz, her televizyon kanalının en az bir Televolevari programı var ve bunların hepsinde, kaç zamandır "Hülya Avşar’ın yeni albümü" başlıklı haberler - dedikodular eksik olmuyordu. Sonunda albüm çıktı; kameralarını Hülya Avşar uğruna süpürge edenler belki bir parça rahat ederler. Aslında rahat etmemeleri gerekirdi. Albüm çıktıktan sonra, bu sefer ikinci tura geçip, albümün her bir şarkısını, seçilmiş - tasarlanmış durum, tablo ya da memleketimden cehalet ve yüzsüzlük manzaralarının arkasına fon müziği olarak döşeme telaşına düşmeliydiler. Her bir şarkı, bu tür programlarda ne kadar çok çınlarsa, o kadar çok insan tuzağa düşüyor ve koşup cebindeki parayı bu şarkılara yatırıyor. Ama Hülya Avşar’ın bu son albümüne, Televole güruhunun bile yapabileceği bir şey yok. Popüler müziğin, gelmiş geçmiş en sıradan, en basit, en fiyasko albümü bu.
     Hem güzel (tacı elinden de alınsa bir kraliçe sonuçta) hem de mükemmel bir oyuncu ("Salkım Hanımın Taneleri"ndeki Nora ışıltısı ya da "Bir Kırık Bebeköteki Gülizar kırılganlığı bile bunun için yeter) olan Hülya Avşar’a, hiçbir zaman hiçbir şey yetmedi. "En" sözcüğüne tapan binlerce insan görmüşüzdür ama bu sözcüğü merkeze alıp, yılmadan usanmadan hayatın her alanına, her gününe yaymaya çalışan onun gibi dirayetli biri de çıkmamıştır. En güzel, en popüler, en mükemmel oyuncu, en parlak show - girl, en cefakâr eş, en vefakâr anne ve elbette en iyi şarkıcı... Bunların bir kısmında gerçeklik payı olabilir ama bir kısmında da yok. Mesela "en iyi şarkıcı" değil, hatta "iyi bir şarkıcı" bile değil. Bunu her gün görmek - anlamak mümkündü ya, böyle yapamayıp vakit kaybetmişlerin imdadına da işte bu son albüm yetişecek: Kendisine "Âşıklar Delidir" gibi bir vecizeyi isim olarak seçmiş bu son albüm.
     Televizyonda, Çağla Şikel saldırganlığı ile sunulmakta olan "Isırgan Otu Şampuanı New Era"nın reklamları ile zenginleştirilmiş; 68’lerden, dudaklarından "Nickel Song" notaları dökülmekteyken fırlamış Melanie tarzı fotoğraflarla tıka basa doldurulmuş gösterişli bir kapak içinde sunulan ve asgari sayıda (yalnızca on tane) şarkıdan oluşan bu albüm; şarkıcılığın, "ben istersem yaparım" diyerek becerilebilecek bir şey olmadığını gösteriyor bir kere daha. Binbir çeşit "extra"da işi kıvırabilir, önce sizi seyredenleri, sonra da kendinizi bunun olabileceğine inandırabilirsiniz. Sizin başrol oyuncusu olduğunuz Televole programlarının bir parçası olabilme heyecanı ile alkışlarını hiç eksik etmeyen "extra seyircisi"nin ilgisi, tahmin edeceğiniz gibi, hiçbir şey demek değil. Sezen Aksu’nun, ancak siz ya da benzerlerinize verebileceği "ettiğin mertliğe, erkekliğe sığar mı?" ana fikirli "Yar Senin Derdin Ne" ile "beraber ve solo türküler" kategorisinde yeni bir sayfa açma niyeti ile yazmış göründüğü (üstelik "Tatlı Dillim"in topraklarında gezinmekten de çekinmemiş) "Doyamadım Cano"; Gülşen Varol’un "canısı canısı" tatsızlığının izinden gidip İbrahim Erkal’a tüy dikmeye çalıştığı "Alnının Yazısı"; İlhan Şeşen’in "taslakların taslağı" şeklinde bırakıp "aldığım paraya bakarım" ruh durumu ile size okuttuğu "Delilerin Delisi" ve "Aşk Yangın Yeridir"; Bregoviç’in beşinci sınıf bir taklidi olma konusunda hiçbir beis görmemiş Engin Kuduğ’un "Sıkıldım" ve Volkan Şanda’nın isimlerini anmaya dahi değmez şarkıları; belki siz değil, kim tarafından söylenirse söylensin adam edilemez, bir şeye benzetilemezdi. Ama işte, siz söylediniz diye, şarkıların perişanlığının altı daha koyu çizilmiş, daha göze batar olmuş.
     Şarkı demeye bin şahit isteyen "beraber ve solo türküler - şarkılar" dinlemek isteyen yine de çıkabilir. Hülya Avşar ve benzerlerinin sırtını yasladığı grup da zaten budur.
     
     
     


     Âşıklar Delidir
     Hülya Avşar
     Sony
     
     



 KÜLTÜR & SANAT


İlahi kürelerin saltanatı
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Bayrağın yeni bekçisi
Peter Pan’in dönüşü
Adada aşk başkadır
Büyümek istemeyenlerin kahramanı
Güneş, Koç Burcu’na girerken
Sakıp Bey müzesini kurdu
Haliç’e nazır bir sergi
Psikiyatrın takıları
Keder arzuya ayak basınca
"Kırılmış bilek gibi"
Müzikte muhteşem hafta
"65 milyon bizi izliyor"
İki yüz yıllık sorular
"Aşk bir ateştir"
Kutularını bomba sandılar
Karşıt kutuplar
Hangarlarda sanat
Sezonunun ardından
Avşar’dan beraber ve solo türküler
Oy oy Eminem!
Nostaljik tren gezisi
Ayasofya’nın gizli detayları
Alacakaranlık kuşağında gündüz düşleri
Umudun resimleri
"Karagöz, aslında yetişkinler içindir!"
Zor işlerin adamı
Haftanın albümleri
Çağdaş sanat seçkisi
Fütürologlar yalan söylerse
Hayat atölyesi
Mağara - Forum - II
Yeni yayınlar


 SAYFA BAŞI 





© 2002 Milliyet