
|

Beşi bir yerde rock!
Tuborg Modern Rock Festivali’nde Cake, Shed 7 ve The Mission UK’den Wayne Hussey’i izleme fırsatı bulacağız. Mor ve Ötesi ile Gripin de cabası.
SUNGU OKAN
Ne güzel ki 2000’li yıllar, 90’lardan daha fazla rock konseri ve festival ile geçiyor. Hatırlıyorum da İstanbul’da ilk kez bir stadyum konseri olacağını duyduğumuzda inanamamıştık ama Bryan Adams gelmişti ve konser gerçekleşmişti. Daha sonra Guns n’Roses’ın konser haberi tüm rock dinleyicisini sevinçten havalara uçurmuştu ama bir o kadar da şüphedeydik: "Acaba gelirler mi buraya? Sahneye çıkarlar mı gerçekten?" diyenler vardı.
Artık 2000’lerde böyle bir sıkıntı yok Türkiye’de. Rock dinleyicisi, hayranı olduğu pek çok grubu, hiç endişe etmeksizin sahnede görme olanağına sahip. Festivallerin biri biterken diğeri başlıyor. Şimdi ise sırada Tuborg Modern Rock Festivali var.
14 Temmuz Pazar günü Maslak Venue Open Air’de Tuborg, CNBC - e, Radyo Eksen, Zip İstanbul ve Eresin Topkapı Otel’in sponsorluğunda gerçekleşecek festivalde Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Cake, Shed 7 ve The Mission UK’den Wayne Hussey’i izleme fırsatını bulacağız. Mor ve Ötesi ile Gripin ise festivalin Türk grupları.
80’li yıllardan beri yaptığı çalışmalarla büyük beğeni toplayan Cake’in kurucusu ve vokalisti aynı zamanda şarkı sözlerinin çoğunun yazarı John McCrea, Cake adı ile ile ilk konserini 1991 yılında düzenledi. Topluluğun kadrosu bu tarihten sonra, davulda Frank French, trompette Vince DiFiore, gitarda Greg Brown ve bas gitarda Sean McFessel ile tamamlanmış oldu. 1993 yılında ilk albümleri "Motorcade of Generosityöyi, 1996 yılına ünlerini tüm dünyada pekiştiren, "I Will Survive", "Perhaps Perhaps Perhaps" gibi hitleri içeren "Fashion Nugget" isimli ikinci albümlerini, 1998 yılıda ise Billboard listelerinde tam üç hafta bir numarada kalan single’ları "Never There"in de bulunduğu üçüncü albümleri "Prolonging The Magic"i piyasaya sürdüler. Funk, caz, rock ve pop’u ustaca birarada işleyen Cake’i İstanbul’a getiren sebep, Türk hayranlarının sevgisinin yanı sıra halen son albümleri "Comfort Eagle"ın turnesini sürdürüyor olmaları.
2001 tarihli "Truth Be Told" adlı albümlerinin turnesi kapsamında İstanbul’a uğrayacak olan "On Stand By", "Cry For Help" ve "Dolphin" gibi hit’lerinden hatırlarayacağımız Shed 7 da festivalin merak edilen performanslarından.
Festivalin bir diğer konuğu ise, The Sisters of Mercy’nin üyeleri Wayne Hussey ve Craig Adams’ın 1986 yılında kurmuş oldukları The Mission UK . 1986’dan günümüze dek sayısız başarıya imza atmış olan ve özgün altyapıları, yorulmak bilmeyen yenilik arayışları ile The Mission UK, U2, The Cure ve Robert Plant gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış, Radiohead, Coldplay ve Pulp gibi gruplara ise esin kaynağı olmuş. Tuborg Modern Rock Festivali kapsamında gün boyu art arda sahneye çıkacak bu beş grubun sunacağı, Avrupa’daki rock festivallerini aratmayacak nitelikteki müzik ziyafetini kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.
KÜLTÜR & SANAT


Salsa gecelerinden asit caza
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
"Ödül mink bir kürk gibidir"
Bağımsızlık ve mizah onların karakteri
Yorgun tekerlekler
Dergilerle serinlemek için...
"Türkiye’nin 30 yılını yakamayız!"
Dalgınlık halinin ressamı
Vialli gibi bir küratör
"Femme fatalemiş! Kıçımın kenarı!"
Coen kardeşlerin patetik sonatı
Uzaklardan gelen mesaj
Kırsal alanda cinsel oyunlar
Babalık davası
Köfte ile patates
Tanık olunacak şiirler
EB ile adım adım
Dijital sanatta Latin başkaldırı
Sarkis ile yolculuk
Hep yek, hep kız başına
Ortaya karışık caz
İşkenceciler afişe ediliyor
Paha biçilmez mozaikler
Beşi bir yerde rock!
Bu yaz çok büyüyecek
Düzce’den Beyazıt’a "Uğurlu" albümler
Hem tatil yap hem film
Haftanın albümleri
Dünyada markalaşmak lazım!
Futbol ve turizm
Hayat atölyesi
9. Caz Festivali ve web’de caz...
Yeni yayınlar
SAYFA BAŞI

|
|

|