14 Ağustos 2002 Çarşamba


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 



Szabo tuzağa düştü

Avrupa Şampiyonu Süreyya Ayhan’ın antrenörü Yücel Kop, "Rumen şampiyon, son metrelerdeki atağına karşılık bulunca çok şaşırdı. Oysa iki yıldır hazırlanıyorduk" dedi

     NECMİ KEPÇETUTAN

     ATLETİZMDE 1500 metrenin yeni Avrupa Şampiyonu Süreyya Ayhan’ın antrenörü Yücel Kop, Rumen Gabriela Szabo’yu tuzağa düşürdüklerini söyledi. Kop, "Szabo’nun son metrelerdeki gücünü iyi biliyorduk. Tempoyu baştan ele alıp, yarışın sonuna kadar götürmeyi ve Szabo’nun son andaki acımasız atağına karşı koymayı planladık. İki yıl özel antrenmanla hazırlandık. O, sprintine güveniyordu. Ama Süreyya’nın bu dönem içinde sprintini geliştirdiğini bilmiyordu" dedi.
     SZABO’NUN, son anlardaki atağına Süreyya’nın karşılık vermesi üzerine çok şaşırdığını söyleyen Yücel Kop devam etti: "Bunu beklemiyordu. Süreyya’nın kırgınlığı var. Belki Zürih’e gidemeyiz. Ama ay sonunda Belçika’da kozumuzu paylaşırız". Kop, yanında bir masör, diyetisyen, fizyoterapist gibi elemanların olması ile eksiğinin kalmayacağını ekledi, "Şu sözü verebilirim; tempomuzu hiç düşürmeden daha büyük başarıları Türkiye’ye getireceğiz" ifadesini kullandı.
     SÜREYYA Ayhan ise yarışı şöyle anlattı: "Son metrelerde biraz yavaşladım. Ama şampiyon olacağıma baştan beri inanıyordum. Szabo’yu hissetim, ama biri geliyor mu diye bakmadım. Zaten baksaydım, şimdi ikinciydim. Bu başarı sürpriz değil. Ben şampiyonluğu yarı finalde kazanmıştım. Sağlığım yerinde olduğu sürece büyük hedeflerim var. Kimse ile karşılaştırılmak istemiyorum. Bu Türk atletizmi için büyük adım. İlgi ve destek olursa nice Süreyya’lar çıkacak.
     
Ata’ya saygı
     Avrupa Şampiyonu Süreyya Ayhan, dün Anıtkabir’e giderek saygı duruşunda bulundu. Ayhan, şeref defterine, "Atam, sizlerin huzurunda saygıyla eğiliyor, Türk halkına çizdiğiniz yolda ilkelerinize bağlı olarak yaşamımı idame edeceğime söz veriyorum" diye yazdı.
     
Ödül yağıyor
     BAŞBAKAN Bülent Ecevit’in elinden 450 altınlık ödülünü önceki gün alan Süreyya Ayhan’a dün de Gençlik ve Spor Vakfı başkanı Feyzullah Zeren 5 milyarlık çek verdi. Angora Oteli, Ayhan’a, 10 Cumhuriyet Altını’nın yanı sıra bir yıl boyunca konaklama olanağı sundu. Ayrıca Gençlerbirliği futbolcular da aralarında topladıkları parayla Ayhan’a Rolex saat hediye edecekler.
     



 SPOR


CEHENNEMDE GÖRÜŞÜRÜZ
Haftanın Analizi
At yarışları
Avrupa'dan futbol
İki dev dönüyor
Mirsad, Siena’da Mehmet, NBA’e
Plajın en iyileri Şile’de taç taktı
ÇİRKİN SALDIRI
"EL ELE ZİRVEYE"
ORTEGA ŞOKU
FLORYA’DA GOL BOMBARDIMANI
AURELİO’NUN HAYALİ
Szabo tuzağa düştü
Formula heyecanı
Yalçın Uygun evlendi
Coulibaly’nin rekoru
Haber Turu
90 dakika
Bırakın Süreyya’yı
F.Bahçe eh işte


 SAYFA BAŞI 





© 2002 Milliyet