
|

Foça’da 4 gün 4 gece
Uluslararası Rastgele Balıkçı ve Deniz Belgeselleri Festivali, 14 - 18 Ağustos tarihleri arasında Foça’da düzenleniyor.
Uluslararası Rastgele Balıkçı ve Deniz Belgeselleri Festivali", 14 - 18 Ağustos tarihleri arasında Foça’da gerçekleştiriliyor. Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB), Foça Yerel Gündem 21, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Foça Belediyesi ve Foçalı balıkçıların birlikte düzenlediği festivale, Türkiye’nin dört bir yanından gelen balıkçı örgütleri, balıkçılar, bilim adamları, belgeselciler ve sivil toplum kuruluşları katılıyor.
Balıkçıların sorunlarını gündeme getirdikleri ve kıyı balıkçılığının canlandırılması için çözüm aradıkları festivalde, ulusal ve uluslararası düzeyde bir platform oluşturulması hedefleniyor. Akdeniz foku koruma bölgesi olan Foça, dört gün dört gece sürecek festival boyunca, çeşitli ülkelerden gelen belgesel filmler, balıkçılık ve balıkçılık politikaları konulu konferanslar, paneller, yarışmalar ve konserlere ev sahipliği yapacak. Foçalı balıkçılar, festival boyunca İspanya, Almanya ve Gana’dan Belgesel Sinemacıları da ağırlayacak.
"Rastgele" festivalinde, "Gezinti ve Balıkçı Tekneleri İçin Güvenlik - Uluslararası Düzenlemeler", "Balıkçıların Sosyal Güvenlik Hakları", "Avrupa Birliği ve Balıkçılık Politikaları" konulu konferans, panel ve söyleşiler düzenlenecek. Festivalin yurt içi ve yurt dışından gelen belgeselci konuklarıyla da 18 Ağustos Pazar günü Saat 18.00’de "Belgesel Sinema Küreselleşmeye Bakıyor" konulu panel gerçekleştirilecek.
Foçalılar festival geceleri, tarihi mekan Beşkapılar’da 21.00 - 01.00 saatleri arasında Amerika, Almanya, Belçika, İspanya, İtalya, İsrail, İskoçya, Fransa, Kıbrıs, Portekiz ve Türkiye’den belgesellerle buluşacak.
İletişim için: (0212 327 41 45 - 46) ya da www.bsb-adf.org
KÜLTÜR & SANAT


Melül bakışlı öfkeli adam
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Dişiliğin kitapları
"Her seyahatim bir aşk macerası"
Barbar Kherae!
Tekrar merhaba
Soyut ve gerçek karması
Edinburgh’da olmak vardı...
"Hepimize yetecek kadar alkış var!"
Bari biz bağrımıza basalım!
Türk popu onunla gurur duyuyor!
"Medyatik şımarıklardan sıkılmadınız mı?"
Pentagon’un sansürlediği film
Post - televole zamanları
New York nefret tarihini sevmedi
İnsanın derin çaresizliği
Naylonun perde arkası
Sanatçılar "Kooperatif"i
Fren balatasından heykel
Son durak İstanbul
Foça’da 4 gün 4 gece
"Neşeli yazıyorum kasvetli oynuyorlar"
Şeytanın avukatı
Duyduk duymadık demeyin!
Korku adasında şenlik
Çağdaş Külkedisi masalı
Hadi gülümse
Hayat atölyesi
İranlı kadınların Internet günlükleri
Yeni yayınlar
SAYFA BAŞI

|
|

|