19 Ağustos 2002 Pazartesi


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 




Formula 1’in ‘sulu’ versiyonu

Deniz motorlarının saatte 270 kilometre hızla dalgaları yardığı ‘Class 1 Dünya Offshore Yarışları’nın Türkiye ayağı İçin İzmir Körfezi ‘pisti’ hazır..

     EDA BERKBAYRAK DHA

     İzmir, dünyada "Formula 1’in deniz versiyonu" olarak bilinen, 35 yıllık geçmişe sahip ‘Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası’nın İzmir Körfezi’nde düzenlenecek Türkiye Grand Prix’ine odaklandı.
     Dünya denizlerinin en hızlı motorların kıyasıya mücadele edeceği şampiyonada 22 profesyonel pilot tarafından kontrol edilen, her biri 14 metre uzunluğunda 11 powerboat yarışacak. Dünyanın ilk offshore powerboat şampiyonası olma özelliğini taşıyan şampiyonada Avustralya, İngiltere, Almanya, İtalya, Monaco, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD’den ekipler katılacak.
     
1.5 milyon kişi izledi
     Deniz üzerinde uçarcasına saatte 270 kilometre hıza ulaşarak dalgaları yaran 1000 beygir gücünde, çift motorlu ve 8500 devirle seyredebilen teknelerin yer alacağı organizasyon, İzmir Körfezi’ne coşku ve renk getirecek.
     Türkiye’nin 1998’de İstanbul Boğazı’nda tanıştığı organizasyon, 1999’da 1.5 milyon yarışseveri çekerek izleyici rekoru kırdı. Organizasyona ilk kez evsahipliği yapacak İzmir’de de yöneticiler, turizmciler ve sporseverler, 6 - 8 Eylül arasındaki şampiyonayı heyecanla bekliyor.
     
Birincilik ödülü 2.5 milyon dolar
     ‘Class 1’ kapsamında İtalya, Almanya, İngiltere, Norveç, Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (Fujairah ve Dubai) üçer günlük sekiz yarış yapılıyor. Class 1 yarışlarında dokuz profesyonel takım, toplam 11 ‘powerboat’ları ile 2.5 milyon dolarlık (yaklaşık 4 trilyon lira) ödül için kıyasıya yarışıyor. Yıllık bütçeleri 1 - 20 milyon dolar arasında değişen takımlar, 10 - 50 kişilik ekiplerden oluşuyor. Extreme spor aktiviteleri, tekne festivalleri, canlı müzik ve partilerle göz alıcı bir görünüme bürünen orgnazisyonu her seferinde 1 milyondan fazla izleyici yerinde takip ediyor.
     



 YAŞAM


Formula 1’in ‘sulu’ versiyonu
Güzellik, bira şişesinin dibinde
Haliç canlandı
Hacıbektaş’tan dönüşte facia!
Umut yerini acıya bıraktı
Kuşa, paha biçilmez mama
Onlar hayatın iki suçsuz mahkûmu
Hastane yolu mezar oldu
Çocuklar güneş yüzü görsünler
MS için atladı
Bel ağrısı okulu


 SAYFA BAŞI 






© 2002 Milliyet