14 Eylül 2002 Cumartesi


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 



Çiller’den küskünlere ret

     Küskünler hareketi dün çalışmalarını hızlandırdı. Mutfağında ANAP ve YTP kurmaylarının bulunduğu seçimi erteleme lobisi hem gensoru hem de Meclis’i olağanüstü toplayıp seçim kararını iptal etmek üzere imza toplamaya başladı.
     Hükümetin düşürülmesi ve yeni bir hükümetle seçimin ertelenmesi için DYP’nin desteği zorunlu. Bu gerçeği bilen küskünler, dolaylı yoldan DYP kurmayları ve Çiller’e başbakanlık önerisi ileterek destek aradı.
     Dün akşam saatlerinde arayan DYP Lideri Çiller, bu tür yaklaşımları kesin bir dille geri çevirdiğini ve geri çevireceğini vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:
     - Seçimi ertelemek için yine bazıları harekete geçti. Bir takım formüller, öneriler gündeme getiriliyor. Bunlar benim de kulağıma geldi ancak kesin olarak söylüyorum ki, biz bu işlerin içine girmeyiz. Ne önerirlerse önersinler cevabımız hayırdır. Artık, dönüş yok seçime gidiyoruz. Bizim seçime kadar her günümüz programlandı. Hangi gün ne yapacağız, hepsi belli. Yarın (bugün) düğmeye basıyoruz.
     Çiller, milletin seçim istediğini bunun engellenmesi için bir takım siyasi oyunlar çevirmenin siyasi ahlakla bağdaşmadığına da dikkat çekti.
     Çiller, seçimin 3 Kasım’da yapılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Anhmet Necdet Sezer’in, "şartlar oluşursa Meclis’i feshederim" şeklindeki sözlerini de şöyle değerlendirdi:
     - Sayın Cumhurbaşkanı, milletin seçim istediğini biliyor. Cumhurbaşkanı olarak bu yönde bir baskı kurmaya çalışıyor. Sayın Sezer’in bu baskıyı kurması hakkıdır. Ben Sayın Sezer’in sözlerini böyle anlıyorum.
     Çiller, Türkiye’nin 3 Kasım seçimlerinde iki partiye mahkummuş gibi gösterildiğini belirterek, şu yorumu yaptı:
     - Anketler ve medya Türk seçmenini AKP ve CHP’ye mahkum gibi gösteriyor. Bu gerçek değil, DYP merkez sağın büyük partisi olarak en toparlayıcı merkez konumundadır. Bu sandıkta da görülecektir. Sayın Mehmet Ali Bayar ile oluşturduğumuz işbirliği de bunun kanıtlarından biridir.
     Çiller, bugünden itibaren meydanlara ineceklerini ve hedeflerinin 3 Kasım’a ulaşmak olduğunu vurguladı.
     
     fbila@milliyet.com.tr
     




 SAYFA BAŞI 





Taha AKYOL
Yönetemeyen demokrasi

Çetin ALTAN
Dalida’nın ünlü şarkısı, "Palavra, palavra, palavra"...

Melih AŞIK
Eylül dersleri...

Fikret BİLA
Çiller’den küskünlere ret

Hasan CEMAL
ABD, Saddam’ı devirmek için Türkiye’den neler istiyor?

Güneri CIVAOĞLU
Dalgakıran

Can DÜNDAR
Biz de küsüz... ...hem de epeydir...!

Abbas GÜÇLÜ
ÖSYM diktatörlüğü can yakıyor (4)

Sami KOHEN
Denktaş bir adım daha attı, ama...

Mehmet Y. YILMAZ
Tolstoy, kadınları yazdığı kadar iyi tanırdı!

Meliha OKUR
Manipülasyon gerçeği

Hasan PULUR
Şair sözü elbet yalandır...

Derya SAZAK
Fesih kozu ve liderler

Meral TAMER
Bir de küskün seçmen var

Güngör URAS
16 Eylül önemli bir gün

M. Ali BİRAND
Doğuanadolu'nun çığlığını duydunuz mu?

© 2002 Milliyet