Üç aylıklarını dolandırıcıya kaptırınca çocuklarının el uzattığı yaşlı çift, ‘Kimsesiz olsak aç kalmıştık’ diyor
ŞÜKRAN ÖZÇAKMAK
Üsküdar’da üç aylık emekli maaşını çektinten sonra parasını dolandırıcıya kaptıran GATA’dan emekli Halil Bozkurt (69), "Bunlar üç kuruş için adam kaçırıp öldürürler de. Hani maaşlar emeklinin ayağına getirilecekti?" diyor.
Ağır işiten eşini yalnız bırakmayan Arife Bozkurt (69) yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Üç ayda bir aldığı 932 milyonu çektinten sonra eşim fenalaştı. Banka oturduk. 40 yaşlarında, takım elbiseli bir kişi kendisinin de emekli olduğunu söyledi. ‘Ben paramı gazeteye bağlıyor öyle eve gidiyorum. Kapkaççı-lar para için adam öldürüyor’ diyerek bizi korkuttu. Biz de parayı gazeteye sarmasına izin verdik. Gazeteye 20 milyon sarıp diğerlerini cebine atmış."
Gözyaşlarına boğulan yaşlı çiftin tek avuntuları ise, olayı duyan 4 çocuğunun imdatlarına koşması. "‘Para için ağlanır mı? Biz ne için varız, siz sağolun’ dedi-ler. Ya kimsesiz yaşlılar ne yapsın? Biz aç kalmadık, ama neden?" diye sorma-dan yapamıyorlar.