
|


Şimdi Osmanlı’nın ünlü torunlarına mutfak satıyor
Osmanlı ile savaşta kılıç üretimi için kuruldu
AYFER YILDIZ Baden
1681’de Almanya’nın Gaggenau kasabasında, ‘Türk Louis’ lakaplı prens Wilhelm Von Baden tarafından Osmanlılar’la savaşta kılıç üretimi için kurulan Gaggenau Türkiye’de de seçkin mekânların ve seçkinlerin mutfakçısı oldu.
Ürettiği ankastre fırın, davlumbaz, ankastre Wok (Çin tavası) gibi ürünler New York Modern Sanatlar Müzesi’nde sergilenen Gaggenau’nun Türkiye’deki müşterileri de genellikle ünlüler. Firma, Soyak Ayışığı Villaları, Alarko Alkent 2000 ve Polat Residence’nin mutfaklarını yaptı. Rahmi Koç’un Kandilli’deki villasının yanı sıra Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Serdar Bilgili, İskender Atakan gibi tanınmış birçok kişinin mutfakları Gaggenau.
Pazarlama Müdürü Torsten Klapproh, "Gaggenau mutfak ekipmanlarının Porshe’si, Jaguar’ıdır" diyor. 1995’te BSH Grubu’na katılan Gaggenau’nun Türkiye’de 20 satış noktası, 3 stüdyosu bulunuyor. Ürünlerin fiyatı 16 milyar liraya kadar çıkıyor. Şirketin Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Arzu Kirkland, 2001’i iyi geçirdiklerini belirterek, 2003’te 4 milyon euro ciro hedeflediklerini söyledi.
SAYFA BAŞI

|
|

|