24 Ekim 2002 Perşembe


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 




Porof. Zihni Sinir ticarete atıldı

Gırgır’ın mucidi Porof. Zihni Sinir’in yaratıcısı İrfan Sayar, ‘proce’lerini üç boyutlu ürünler halinde Taksim’deki mağazasında satışa sunacak

     ÖNAY YILMAZ İstanbul

     Akıl almaz icatlar...
     POROF. Zihni Sinir, çeyrek asırdır Gırgır dergisinde, akıl almaz icatlara imza atıyor. Ve şimdi çizgi kahraman Zihni Sinir’in yaratıcısı İrfan Sayar, yıllardır karikatür olarak canlandırdığı "proce"lerini, Taksim’de yarın hizmete girecek mağazasında satışa sunmaya hazırlanıyor.
     
     4 - 300 milyon arası
     SHOWROOM, atölye ve ofisten oluşan üç katlı mağazasında, tasarımlarını gerçek hayata üç boyutlu halleriyle geçirmeye başlayan Sayar, ürünlerini 4 ile 300 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkaracak. Eşi Ferah Sayar’ın idareci olarak görev yaptığı mağazada, Sayar tasarımların prototiplerini yapıyor, atölyede çalışanlar üç boyutlu ürün haline getiriyor. İrfan Sayar, "Zihni Sinir, mağazada her yaştan insanın içindeki çocuğa sesleniyor" diyor.
     
     Başka yerde yok!
     SAYAR’IN yaklaşık 5 bin tasarımından 160’ı ürün olarak hazırlandı. Bunların arasında dikey satranç, ters yürüyen takunyalar, fenerli defter, keller için özel tarak, aşırı fonksiyonel mektupluk, güneş enerjili uçak, çok amaçlı terlik, kahvaltı ayakkabı boya kutusu, hareketli tablo, fırça pergeli, takvim, tişört gibi ürünler de yer alıyor.
     
     
     



 YAŞAM


Keskin nişancı 10 milyon $ istedi
Hareket et çok yaşa
Porof. Zihni Sinir ticarete atıldı
Kahraman baloncu!
Hesaba itiraz canından etti
Yanlış adamı çarptı fena pişman oldu
Günaydın kapkaçı
Çocuk varsa, sigara içme
Bu köpek bir harika!
Pera Palas’ta Tango Gecesi
Yaşamak için sağ kolunu feda etti
‘Mide sancısı beni eroinman yaptı’
Hz. İsa kısa boyluymuş
Türkân Şoray Nâzım’a gidiyor


 SAYFA BAŞI 






© 2002 Milliyet