04 Ocak 2003 Cumartesi


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 




O, ‘yeni neslin’ Türk temsilcisi

İngiltere’nin gözde galerisi Tate’in eserlerini sergileyeceği yeni nesil sanatçılar arasında, film yapımcısı Kutluğ Ataman da var

     DIŞ HABERLER SERVİSİ

     İngiltere’de uçuk sanatçıların görenleri şoke eden eserlerinin yer aldığı sergileriyle tanınan ünlü Tate galerisi, sansasyonel tarzında değişikliğe giderek ilk defa ‘duyarlı sanatçılara’ kapılarını açtı.
     Modern İngiliz sanatının ‘hassas’ temsilcileri arasında Londra’da yaşayan Türk film yapımcısı Kutluğ Ataman da yer alıyor. 27 Şubat’ta açılacak olan ‘Days Like These (Bunun Gibi Günler)’ adlı sergide yer alacak eserlerin çoğu ‘Yeni Nesil’ olarak adlandırılan gençlerden oluşuyor. 23 sanatçının duyarlı resim ve fotoğraflarının yer alacağı sergide Kutluğ Ataman’ın da eserleri sergilenecek.
     
     Ataman ‘zambak’ı anlattı
     Diğer sanatçıların arasında en yaşlısı olan 41 yaşındaki Ataman, sergiye bir yılda çektiği "Veronica Read’in 4 mevsimi" adlı belgesel filminin fotoğraflarıyla katılıyor. Bu belgeselde, Londra’nın batısındaki küçük bir dairede yaşayan ve hayatını İngiltere’nin milli çiçeği nadide zambakları yetiştirmeye adamış bir kadının hikâyesi anlatılıyor. Ataman’ın şap hastalığının etkili olduğu dönemde filme aldığı kadın, böcekler tarafından yenen zambaklarını kesmek zorunda kalıyor.
     
     Ve işte diğerleri...
     Modern İngiliz sanatının yansıtıldığı ‘Days Like These’ adlı sergide, Ataman’ın dışında dikkat çeken yeni nesil birkaç sanatçı daha bulunuyor. Bunlardan biri, eserlerinde kullandığı insanları rastgele seçen Shizuka Yokomiza. Ölmüş rock yıldızları ya da siyasi liderleri konu alan tarihi tablolarıyla dikkat çeken ressam Dexter Dalwood ve üç yıldır el kamerasıyla Londra’nın ‘psikolojik coğrafyasını’ çizen Nick Relph ile Oliver Payne de, sergiye katılan en genç yetenekler olarak öne çıkıyor.
     



 YAŞAM


O, ‘yeni neslin’ Türk temsilcisi
İşte en genç kutup kâşifi
Yeni ‘karındeşen’ yakayı ele verdi
Kısa firarın korkusu yetti
‘Kızımla yattığı için öldürdüm’
En sapık kankalar
Ekmek parası uğruna canından oluyordu
Meryemana heykeli kurtarıldı
100 milyarlık bebek
Peter Pan mahkemelik
Arena’nın büyük başarısı
Four Seasons Hotel Forbes’un ilk 5’inde
Bugün Doğanlar
Vücut sinyal verir


 SAYFA BAŞI 






© 2002 Milliyet